Αδέσποτα ζωάκια

πηγή:pixabay

Μια καλή ευκαιρία μας δίνεται, τώρα που οι ημέρες των Πασχαλινών εορτών, προκειμένου να μιλήσουμε στα παιδιά μας πως είναι στο χέρι μας να βελτιώσουμε τη ζωή σε ένα αδέσποτο ζωάκι.

Αρχικά εξηγούμε στα παιδιά μας πως τα αδέσποτα ζωάκια δεν είναι τόσο τυχερά όσο αυτά που ανήκουν σε ένα σπιτικό.

Αν ενδιαφερόμαστε να πάρουμε ένα ζωάκι στο σπίτι μας πρέπει να το σκεφτούμε πολύ καλά και να το αποφασίσουμε όλοι μαζί συνειδητά ως οικογένεια. Γιατί τα αδέσποτα ζωάκια είναι αποτέλεσμα της μη επιτρεπτής συμπεριφοράς κάποιων ανθρώπων που είτε κατάλαβαν εκ των υστέρων πως είναι δύσκολο να φροντίζεις ένα ζωάκι και το εγκατέλειψαν στο δρόμο είτε γεννηθήκαν στο δρόμο από αδέσποτους γονείς.

Για το λόγο αυτό πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις και την αγάπη που οφείλουμε να δείξουμε εάν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα ζωάκι.

πηγή:pixabay

Επιπλέον, τους εξηγούμε τι πρέπει να κάνουν εάν συναντήσουν ένα αδέσποτο ζωάκι στο δρόμο και να μεταφέρουν τις σχετικές πληροφορίες και στους φίλους τους.

Τα αδέσποτα ζωάκια συνήθως είναι τρομαγμένα για αυτό καλό θα ήταν να μη τα πλησιάζουν τα μικρά παιδιά χωρίς τους γονείς τους.

Αν αντιληφθούμε ότι ένα αδέσποτο ζωάκι είναι εγκλωβισμένο, τραυματισμένο ή φαίνεται άρρωστο φωνάζουμε τους γονείς μας για να το βοηθήσουμε εάν είναι εφικτό όλοι μαζί.

Εάν θέλουμε να τα ταΐσουμε τοποθετούμε κοντά στο σπίτι μας ένα πιατάκι κατάλληλο για νερό και φαγητό και το ανανεώνουμε καθημερινά αν μπορούμε γιατί αν το αφήσουμε για μέρες εκεί θα χαλάσει και πιθανόν να προσελκύσει ποντίκια.

Φροντίσουμε το φαγητό να είναι κατάλληλο για τα αδέσποτα ζωάκια γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο για εκείνα όπως κόκκαλα, σοκολάτες και πίτσες.

Αν υπάρχει κοντά μας κάποιο κέντρο φροντίδας αδέσποτων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, μπορούμε να το επισκεφτούμε προκειμένου να βοηθήσουμε στη φροντίδα τους.

πηγή:animal’s H&C

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!