Γαϊδουροχώρα: το μοναδικό κέντρο ονοθεραπείας στην Ελλάδα

πηγή:info@hellenicdonkeycenter.gr

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι είναι το κομμάτι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαϊδουροχώρα” που ιδρύθηκε το 2014 και η δράση του αφορά αποκλειστικά σε θέματα ευζωίας, τη βελτίωση συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, τη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση της σημερινής κοινωνίας σχετικά με αυτό το ζώο.

Η Γαϊδουροχώρα είναι ένας χώρος συνεργασίας, αναψυχής, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και θεραπείας για τους ανθρώπους.

Επίσκεψη στη Γαϊδουροχώρα

πηγή:newsbeast.gr

Με βιωματικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους που περιλαμβάνουν ενημέρωση, συμμετοχή στην καθημερινή φροντίδα και εκπαίδευση των γαϊδουριών, παιχνίδια μαζί τους, βόλτες σε μονοπάτια της περιοχής (δίπλα τους) και αναζήτηση σχετικών αναφορών στη μυθολογία, τη λαογραφία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία, η Γαϊδουροχώρα προσπαθεί να εμπνεύσει το σεβασμό και την αγάπη για τα γαϊδούρια ,καθώς επίσης, και να πάρει το ζώο αυτό τη θέση που του αξίζει δίπλα στον σημερινό άνθρωπο.

Σημαντικό μέρος της δράσης αφορά τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και όλες τις περιπτώσεις ανθρώπων με ανάγκη στήριξης: παιδιών, ενηλίκων ή υπερηλίκων.

Η επαφή με το γαϊδούρι έχει αποδειχτεί ευεργετική και η ενασχόληση μαζί του μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά στην αυτοεκτίμηση και ισορροπία όλων μας.

πηγή:info@hellenicdonkeycenter.gr

ψυχαγωγικές δραστηριότητες-επισκέψεις ιδιωτών

Πρόγραμμα γνωριμίας: Μια διαδραστική ξενάγηση για την προέλευση, τη φυσιολογία, τις ανάγκες και την ιστορία του γαϊδουριού, ενώ θα γνωρίσετε από κοντά τα γαϊδουράκια, τους διαφορετικούς χαρακτήρες τους, τις σχέσεις στην κοινωνία τους!

Βασική φροντίδα: Μετά τη θεωρία έρχεται η ώρα να ασχοληθείτε στη πράξη με τη φροντίδα ενός γαϊδουριού. Βούρτσισμα, φροντίδα οπλών και ευκαιρία για πολλά χάδια και αγκαλιές…

Χαλάρωση μέσα στη φύση: Μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές και αγριελιές, απέναντι από τη μεγάλη αυλή του στάβλου, τα καθιστικά θα σας φιλοξενήσουν για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη φύση και τη θέα των γαϊδουριών, κοντά στα υπόλοιπα ζώα του κτήματος.

Το τραπέζι των παιδιών: Μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλες κατασκευές φιλοξενούνται στο «τραπέζι των παιδιών» που ταξιδεύει μέσα στο χώρο. Ανάλογα με την εποχή θα το βρείτε μέσα στο ξύλινο σπιτάκι ή κάτω από τις αμυγδαλιές ή και ψηλά στο λόφο!

Ωράριο λειτουργίας

Παρασκευή: 16.00-19.30
Σάββατο & Κυριακή: 10.00-14.30 και 16.00-19.00

Στα πλαίσια της ασφαλούς συμμετοχής σας στις δραστηριότητες, οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται σε ολιγομελείς ομάδες. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στη διάρκεια του προγράμματος για λόγους ασφαλείας.

  • Γνωριμία με τα γαϊδουράκια και συμμετοχή στη φροντίδα τους και στη ζωή του στάβλου (ανά 20′).
  • Πρόσβαση σε ελεύθερο μπουφέ με καφέ/τσάι/χυμό.
  • Παραμονή για πικ νικ στα υπαίθρια καθιστικά μέσα στην όμορφη φύση του κτήματος.

Συμμετοχή: 6.00€/άτομο,
Τετραμελείς οικογένειες:
 20.00€

πηγή:gaidourohora

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!