Εμείς οι εξυπνάκηδες…

Χαζοχαζεύοντας στα ιντερνετικά blog διάβασα κάτι που θα ήθελα τόσο πολύ να είχα γράψει, αν και βαθιά μέσα μου ξέρω πως θα μου πάρει λίγο χρόνο ακόμα για να εκφράζομαι και γραπτώς όπως σκέφτομαι σε κάποια θέματα, θέλω τόσο πολύ να το μοιραστώ μαζί σας και ελπίζω να σας αγγίξει το ίδιο.

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από το άρθρο του Βασίλη Σ. Κανέλλη με τίτλο: “Ανόητε Νεοέλληνα, ο κοροναϊός είναι μια πανδημία. Γίνε επιτέλους υπεύθυνος”

Εμείς οι εξυπνάκηδες

Στην αρχή είπαμε: Κινεζικός ιός είναι, τι μας νοιάζει πόσοι θα πεθάνουν. Και βλέπαμε στο δρόμο Κινέζο κι αλλάζαμε κατεύθυνση.

Είπαμε κι ότι για τον κοροναϊό φταίει ο καπιταλισμός και καθαρίσαμε με τα ιδεολογικά μας κόμπλεξ.

Μετά είπαμε: Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες τον φέρνουν τον κορονοϊό. Αυτοί οι βρομιάρηδες που δεν κάθονται σπίτι τους και εισβάλλουν στη χώρα μας.

Βέβαια, αποδείχθηκε ότι ούτε ένα κρούσμα δεν ήρθε από τις Μόριες της Ελλάδας, αν και είναι θέμα χρόνου. Και τότε θα βγει ξανά ο ρατσισμός μας.

Επειτα αποδείξαμε πως είμαστε για τα… καρναβάλια. Αποφάσισε η πολιτεία να ακυρώσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και πέσαμε να φάμε την κυβέρνηση.

Μέχρι και συγκρούσεις μασκαράδων με αστυνομικούς είχαμε, γιατί είπαμε ότι ο Ελληνάρας δεν ανέχεται την επιβολή.

Στη συνέχεια ακούστηκε ότι θα κλείσουν τα σχολεία για προληπτικούς λόγους και αμέσως σηκώσαμε σκόνη: «Και τι θα τα κάνουμε ρε Κικίλια και Κεραμέως και Μητσοτάκη τα παιδιά;»

Και φτάσαμε στο επίμαχο: Η θρησκευτική πίστη. Να θίξεις στον Ελληνάρα την πίστη του; Θα πέσει να σε φάει. «Δεν κολλάει ο ιός με τη Μετάληψη. Είναι το σώμα του Χριστού και το αίμα του», μας είπαν κάποιοι γιατί προφανώς το «μαγαζάκι» έπρεπε να μείνει άθικτο.

Κι ευτυχώς υπήρξαν οι ψύχραιμες φωνές ιεραρχών κι έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Άλλο η πίστη, άλλο η υγεία.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Ας κάνουμε την έκπληξη και ας κάνουμε reset στο σκεπτικό μας και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις θετικές ή αρνητικές συγκυρίες που μας έρχονται…ας βγούμε από το μικρόκοσμό μας και ας μπούμε στα παπούτσια του διπλανού μας διδάσκοντας στα παιδιά μας να πράττουν το ίδιο.

Η ιστορία δείχνει ότι η παγκοσμιοποίηση δε μας πάει…αλλά δεν είμαστε μόνοι μας και δεν είμαστε μόνο εμείς πάνω σε αυτόν το πλανήτη…ας το αποδεχτούμε επιτέλους και ως πολίτες του κόσμου ας αλληλοβοηθηθούμε τουλάχιστον σε τέτοιου είδους τραγικές καταστάσεις με όποιο τρόπο μπορούμε, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούμε καλύτερα όταν είμαστε όλοι μαζί.

Λειτουργούμε υπεύθυνα!

Σεβόμαστε και προστατεύουμε το διπλανό μας όπως θα κάναμε και για τον ίδιο μας τον εαυτό και το ίδιο διδάσκουμε και στα παιδιά μας!

One thought on “Εμείς οι εξυπνάκηδες…

  1. koneleni

    Πόσο αληθινό!!!
    Αυτά που σκέφτεσαι εκφράζουν κάθε υπεύθυνο άνθρωπο, ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας!!!

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!