εσύ θα το τολμούσες;

Αγγλόφωνα summer camps

Θα μου πείτε πως μόλις ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και εγώ σας γράφω για summer camp και στο εξωτερικό από τώρα;

Η αλήθεια είναι πως δε το σκέφτηκα εγώ, αλλά η μεγάλη μου κόρη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα να έχει φίλες σε διαφορετικά σχολεία από το δικό μας είναι η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή ιδεών. Μια φίλη της, λοιπόν, της ανέφερε πως φέτος το καλοκαίρι πέρασε μια μοναδική εβδομάδα σε ένα Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας.

Φυσικά, η κόρη μου, μας ζήτησε το επόμενη καλοκαίρι να πάει να ζήσει αυτή την εμπειρία και εγώ τουλάχιστον για αρχή έκανα μια σχετική έρευνα και σας την παρουσιάζω.

Τα summer camps σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας πέρα από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα προσφέρουν στους μαθητές μια πολιτιστική αλλά και ταξιδιωτική εμπειρία. Τα καλοκαιρινά Αγγλόφωνα εκπαιδευτικά προγράμματα στο σύνολό τους προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο διαμονής, διατροφής, μαθημάτων, σπορ, εκδρομών και διασκέδασης. Ο πλέον αποτελεσματικός αλλά και συναρπαστικός τρόπος να μάθει ένα παιδί την ξένη γλώσσα της επιλογής του στη χώρα όπου τη μιλούν!

Τα Αγγλόφωνα Summer Courses θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε στις παρακάτω κατηγορίες με βάση το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα:

  • Τα Language Courses, τα οποία περιλαμβάνουν το κλασικό πρόγραμμα εκμάθησης γλώσσας σε συνδυασμό με αθλητικές/ψυχαγωγικές δραστηριότητες την υπόλοιπη μέρα.
  • Τα Language + Sports Courses, τα οποία διαφοροποιούνται ως προς το εκπαιδευτικό κομμάτι, και εκτός από το πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας προσφέρουν και εξάσκηση σε κάποιο άθλημα (ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ, ιππασία).
  • Τα Language + Arts & Design Courses, τα οποία εκτός από το standard πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας προσφέρουν και προγράμματα καλλιτεχνικής φύσης Art & Design.
  • Τα Language + Exam Preparation Courses, τα οποία εκτός από το πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας προσφέρουν και προετοιμασία για διεθνείς πιστοποιήσεις όπως IELTS & FCE, IB (International Baccalaureate).
  • Τα Language + Performing Arts Courses, τα οποία μετά το πέρας των μαθημάτων γλώσσας δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να εξελίξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες με επιλογή ανάμεσα από: Film Production – Dance – Art – Photography – Drama κ.α.
  • Τα Academic Courses, τα οποία προσφέρουν ένα πλήθος προγραμμάτων για μαθητές που ενδιαφέρονται να εντρυφήσουν σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο (Debate & Critical Thinking, Oxbridge, Medics, Engineering, Business, Law, Finance, Computer, Science, Drama, Film Academy, Fashion κ.α.). Απευθύνεται σε νέους και νέες με υψηλό επίπεδο Αγγλικών και στόχος του είναι να προκαλέσουν τη σκέψη τους και να επεκτείνουν το μάθημα εκτός των ορίων μίας αίθουσας διδασκαλίας.
  • Το Parent & Child Course, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ένα συνδυαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς και παιδιά. Το κάθε μέλος παρακολουθεί το αντίστοιχο γλωσσικό πρόγραμμα και παράλληλα περνούν χρόνο μαζί το υπόλοιπο μέρος της μέρας στην πόλη που έχουν επιλέξει.
  • Τα Activity Camps στον αντίποδα όλων των παραπάνω κατηγοριών δεν περιλαμβάνουν μαθήματα γλώσσας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε πλήθος αθλητικών και καλλιτεχνικών/ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Ωστόσο η τριβή με τη γλώσσα της χώρας είναι έντονη αφού αποτελεί το μοναδικό κοινό κώδικα επικοινωνίας των μαθητών.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερο πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη συγκεκριμένη οργάνωση παρακαλούμε

επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!