Η ατζέντα του σαββατοκύριακου

Κάποιες προτάσεις που μπορεί να σας φανούν ενδιαφέρουσες…

Το Σάββατο σας μπορεί να ξεκινήσει με μια οικογενειακή επίσκεψη στην Εθνική Γλυπτοθήκη που στεγάζεται σε δύο κτήρια των πρώην βασιλικών στάβλων, στο Άλσος Στρατού, Γουδή και αποτελει παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης της Ελλάδος.

Η Εθνική Γλυπτοθήκη καταλαμβάνει υπαίθριο χώρο 6,5 στρεμμάτων, ο οποίος έχει δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός πάρκου γλυπτικής, με την έκθεση μεγάλων έργων. Στην είσοδο της έκθεσης, ανεξάρτητα από τα ελληνικά έργα, παρουσιάζονται έξι χαρακτηριστικές δημιουργίες σημαντικών ξένων γλυπτών.

Hellenic Motor Museum

(Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου)

Την Κυριακή ξεκινήστε από το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 4.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου περιλαμβάνοντας περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου.

Ο εκθεσιακός χώρος καλωσορίζει όλους τους επισκέπτες, βυθίζοντάς τους στην ατμόσφαιρα των αγώνων και αφηγείται τις υπέροχες στιγμές του μηχανοκίνητου αθλητισμού του περασμένου αιώνα. Πρόκειται για μία μοναδική συλλογή που αποτελείται από σπάνια αυτοκίνητα, ξεκινώντας από τα κλασικά μοντέλα των γνωστών κατασκευαστών αυτοκινήτων και ολοκληρώνοντας με τα μοντέλα εταιρειών που πλέον δεν υπάρχουν.

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μικρό ταξίδι στο κέντρο της Αθήνας και γνωριστείτε με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, ένα μέρος που προκαλεί το ενδιαφέρον όχι μόνο των λάτρεων των αυτοκινήτων άλλα όλων όσων θέλουν να ανακαλύψουν κάτι το ασυνήθιστο.

Καλό σας σκ!

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!