Μη-δυαδικό φύλο

Έψαχνα, ρωτούσα, αναρωτιόμουν…άκουσα και έμαθα πολλά που σίγουρα και εσάς σας απασχολούν…αλλά θέλω να σας αναφέρω μια επίσημη πηγή με την επεξήγηση για το δυαδικό φύλο (non-binary) ή genderqueer.

Είναι, λοιπόν, η ιδέα που υποστηρίζει την ύπαρξη ενός φάσματος ταυτοτήτων φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρρενωπές ή θηλυκές ταυτότητες. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της ιδεολογίας, οι μη δυαδικές ταυτότητες μπορεί να εμπίπτουν στην ομπρέλα των τρανς, καθώς πολλά μη δυαδικά άτομα ταυτίζονται με ένα φύλο διαφορετικό από το φύλο που τους έχει ανατεθεί. 

Τα μη δυαδικά άτομα μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν έχοντας δύο ή περισσότερα φύλα (να είναι bigender/ αμφίφυλα ή trigender/τρίφυλα), να μην έχουν κανένα φύλο (άφυλο, μη έμφυλο, απελευθερωμένο από το φύλο ή ουδέτερο ως προς το φύλο), να «μετακινούνται» ανάμεσα στα φύλα ή αλλιώς να έχουν μία ρευστή ταυτότητα φύλου (genderfluid/ρευστόφυλο), να έχουν τρίτο φύλο ή άλλο φύλο (κατηγορία που περιλαμβάνει τα άτομα τα οποία δεν τοποθετούν όνομα στο φύλο τους). 

Η ταυτότητα του φύλου είναι ξεχωριστή από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τα μη-δυαδικά άτομα έχουν μια ποικιλία σεξουαλικών προσανατολισμών, όπως και τα άτομα που νιώθουν αυθεντικά με το φύλο που τους έχει ανατεθεί (cisgender→ μη τρανς, φυλοαμετάβατα ή / και χωρίς φυλοεπαναστατική συμπεριφορά). 

Ένα μη δυαδικό φύλο δεν σχετίζεται με μία συγκεκριμένη έκφραση φύλου, όπως είναι ο ανδρογυνισμός. Τα μη-δυαδικά άτομα ως ομάδα, έχουν μια μεγάλη ποικιλία εκφράσεων φύλου και μερικά μπορεί να απορρίψουν εντελώς τις ταυτότητες του φύλου.  

Ναι και τελικά το κατάλαβα, δυαδικό φύλο η ανάγκη έκφρασης των παιδιών έξω από την ταύτιση με το φύλο τους.

πηγή:https://el.wikipedia.org/

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!