Μινιμαλισμός: ένας ουσιαστικός τρόπος ζωής

πηγή:google

Μινιμαλισμός είναι μια φιλοσοφία που πρέπει να κατανοήσουμε ώστε να φανεί.

Ένας μινιμαλιστής επιζητεί το ελάχιστο δυνατό, το πιο ουσιώδες, το πιο απέριττο! 

Η βασική, δηλαδή, ιδέα του μινιμαλισμού είναι η εξής: αφαιρούμε ό,τι δεν προσθέτει αξία στη ζωή μας και κάνουμε χώρο για τα πράγματα που έχουν.

Ο μινιμαλισμός είναι ένας τρόπος που μας οδηγεί στη λήψη συνειδητών επιλογών προκειμένου να ζήσουμε με πρόθεση.

Μινιμαλισμός για αρχάριους:

Πως ξεκινάμε;

Δε χρειάζεται απαραίτητα να απαλλαγούμε από κάποια πράγματά μας, αν και αυτό ουσιαστικά θα ήταν μια καλή αρχή.

Τα πράγματά μας αντιπροσωπεύουν τις θύμισες του παρελθόντος μας, τις αντιλήψεις, τις συνήθειες και τις αξίες μας. Για αυτό μερικές φορές είναι τόσο δύσκολο να αποχωριστούμε κάτι τόσο απλό, όπως μια αγαπημένη μας φωτογραφία από το δημοτικό με το μαλλί κοκοράκι. Για μας, δεν είναι μόνο μια φωτογραφία, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό στάδιο στη ζωή μας και συνδέεται με πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις.

Το να ξεκινήσουμε με το να αποχωριστούμε τα πράγματά μας και να απαλλαγούμε από αυτά που δεν έχουν θέση στη ζωή μας μπορεί να έχει ένα πολύ θεραπευτικό αποτέλεσμα, καθώς θα μας δείξει το δρόμο για να απλουστεύσουμε τη ζωή μας και να καταλάβουμε πως τελικά δεν ήταν και τόσο τρομερό να τα αποχωριστούμε.

Οι σκέψεις που βοηθούν στο να αποφασίσουμε να απαλλαγούμε από κάτι είναι:

  • Προσδίδει αξία στη ζωή μου;
  • Είναι χρήσιμο;
  • Με κάνει ευτυχισμένo/η;
  • Το έχω χρησιμοποιήσει πρόσφατα;

Οι απαντήσεις μας είναι μια αρχή ώστε να καταλάβουμε τι πραγματικά απολαμβάνουμε στη ζωή μας, τι έχει αξία και τι όχι. Ίσως ήρθε η στιγμή η ποιότητα να υπερισχύσει της ποσότητας.

Αρχικά, δεν θα είναι εύκολο, όμως στο τέλος, θα γίνει κατανοητό πως πολλά από αυτά που καταναλώνουμε βαραίνουν τη ζωή μας και περιορίζουν τη συμπαντική μας ενέργεια.

πηγή:google

πηγή: Green Living

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!