Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-5.png

Η ομορφιά κρύβεται πίσω από αυτό που αισθάνεσαι, όχι πίσω από αυτό που βλέπεις.Τα κορίτσια μας μεγάλωσαν με την παραδοχή πως η ομορφιά είναι πρώτα μέσα μας, στη συμπεριφορά και στις αξίες μας, και αν αυτή υπάρχει στη συνέχεια ακτινοβολεί και προς τα έξω…

Η μέρα μας πάντα ξεκινά…”είμαστε όμορφοι και μέσα και έξω μαμά και πάμε να κάνουμε αυτό το πλαίσιο της καθημερινότητάς μας λιγο καλύτερο”.

Η Ηλέκτρα ζωγραφίζοντας μοιάζει να έχει επηρρεαστεί από τη φιλοσοφία που είχει η οικογένειά μας και τα καλοκαίρια που περνάει κοντά στον παππού και τη γιαγιά, από τα δέντρα και τα φυτά του κήπου και τους σύγχρονους ήρωες του καλού.

Σας προτείνουμε με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις, να επισκεφτείτε το Μουσείο Αλέκος Φασιανός, το οποίο, σχεδιάστηκε και αναδιαμορφώθηκε από τον αρχιτέκτονα Κυριάκο Κρόκο σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Αλέκο Φασιανό.

Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2023 με το έργο του καλλιτέχνη να απεικονίζει την επιρροή που άσκησαν στα έργα του η οικογένεια και οι εκκλησίες με τους καβαλάρηδες και τα θηρία των εικόνων, τα δέντρα και οι χρυσοί ουρανοί, οι λευκές λήκυθοι και τα κυκλαδικά ειδώλια, οι μάζες των χρωμάτων που ξόδεψε γενναιόδωρα στα πλάσματα της φαντασίας του αλλά και τον αιώνιο ήρωα,τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Αλέκος Φασιανός έχει αξιοσημείωτη σημασία για τον σύγχρονο εικαστικό και αρχιτεκτονικό χάρτη της Αθήνας μιας και είναι ένα από τα λίγα μουσεία στον κόσμο όπου η συνέργεια καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα στηρίζει τον διάλογο μεταξύ των έργων και του χώρου που τα στεγάζει.

πηγή: alekosfassianos.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!