Οδηγός διακοπών: Κιβέρι Αργολίδας

πηγή:google

Το μικρό ψαροχώρι, το στολίδι του αργολικού κόλπου με την ιστορική αξία.

Η γεωγραφική του θέση, βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από το Άργος και 15 περίπου χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και το Άστρος, το καθιστούσε στρατηγικό σημείο από την αρχαιότητα μέχρι τη νεότερη ιστορία.

Εδώ αγκυροβόλησε ο Δαναός, ο βασιλιάς του Άργους, εδώ υπήρχε ναός του Ποσειδώνα, εδώ οι Φράγκοι έχτισαν τις εξοχικές τους κατοικίες. Δυστυχώς, σήμερα, δε διασώζεται τίποτα από αυτά.


Το Κιβέρι, είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού. Οι δύο παραλίες του Κιβερίου είναι ο σημαντικότερος πόλος έλξης για τους επισκέπτες γιατί είναι από τις καθαρότερες του νομού. Η πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, είναι οργανωμένη και έχει αρκετά μαγαζάκια όπου μπορείς να βρεις ότι επιθυμείς και κυρίως φρέσκο ψάρι.

Η δεύτερη παραλία, βρίσκεται δεξιά από τη μεγάλη παραλία και δίπλα στο φάρο, τα νερά της είναι βαθιά και καταγάλανα.

Επίσης, αξίζει να δείτε, στην παράλια του χωριού τα δύο χαρακτηριστικά σπίτια παλαιότερων εποχών που μοιάζουν με πύργους. 


Tip: Επίσκεψη στον Ανάβαλο την υποθαλάσσια πηγή γλυκού νερού που υδροδοτεί το νομό

πηγή:google

Mια μικρή, μη οργανωμένη, και ήσυχη παραλία που συναντά κανείς στη διαδρομή του λίγο μετά το Κιβέρι και πηγαίνοντας προς το Άστρος.

Η παραλία βρίσκεται στα σύνορα των δύο νομών και διαθέτει άμμο και καθαρά νερά, ενώ πήρε το όνομά της από τη γνωστή υποθαλάσσια καρστική πηγή γλυκού νερού του Ανάβαλου που πηγάζει σε Κυνουρία και Αργολίδα.

Στην περιοχή, κατεβαίνοντας προς την παραλία, υπάρχει το γυναικείο μοναστήρι της Οσίας Μακρίνας όπου σήμερα βρίσκονται εκεί οι παιδικές κατασκηνώσεις της μητρόπολης. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 19 Ιουλίου.

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!