Οδηγός διακοπών: Κυπαρίσσι Λακωνίας

πηγή:google

Το Κυπαρίσσι είναι ένα όμορφο απομονωμένο χωριό, στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου μεταξύ Λεωνιδίου (στα Βόρεια) και Μονεμβασιάς (στα Νότια).Το χωριό είναι πραγματικά εκεί που «τελειώνει ο δρόμος», και απέχει κάτι λιγότερο από 5 ώρες οδήγηση από την Αθήνα. Ήταν μάλιστα απομονωμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1970, όταν συνδέθηκε οδικώς με τη Σπάρτη. Τα παλιότερα χρόνια η πρόσβαση στο χωριό ήταν εφικτή μόνο με μονοπάτι από το βουνό ή ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά. 

Το γραφικό χωριό Κυπαρρίσι είναι ιδανικό μέρος για ήσυχες διακοπές με παιδιά αφού βρίσκεται αποτραβηγμένο σε μια ακτή του Μυρτώου πελάγους.

Στο Κυπαρίσσι υπάρχουν 3 πανέμορφες και πολύ καθαρές παραλίες που μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα και καθαρά νερά τους:

.
1.Η Μεγάλη Άμμος είναι η μεγαλύτερη Παραλία του Κυπαρισσιού.Έχει καταπληκτική αμμουδιά με βότσαλο και ψιλή άμμο αλλά και πεντακάθαρα νερά, ενώ είναι κατάλληλη και για μικρά παιδιά.2.Η Μικρή Άμμος, δίπλα στο λιμάνι, στο κέντρο του οικισμού της Παραλίας.Εκεί δένουν κότερα και σκάφη. Ωστόσο, όταν έχει «καιρό», κατευθύνονται προς το πιο απάνεμο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την παραλία της Αγίας Κυριακής.

3.Η Αγία Κυριακή απέχει από το Κυπαρίσσι μόλις 2 χιλιόμετρα και αξίζει να την απολαύσετε. Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία, με ζεστά και ήσυχα νερά, από την οποία απολαμβάνει κανείς την θέα στο χωριό και στο πέλαγος. Πίσω από την παραλία αυτή βρίσκεται και ένα σπήλαιο, το Θύννι, με τα ζεστά, ρηχά νερά, στο οποίο ,σύμφωνα με τους ντόπιους, γεννούν τα εποχιακά ψάρια.

πηγή:google

Το χωριό διαθέτει σχεδόν οτιδήποτε χρειαστείτε. Υπάρχουν μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, 2 supermarkets, a bakery and three cafe-bars. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γιδοτύρι, τουλουμοτύρι, μυζήθρα, κατσίκι, γαριδοπετούλες, γκόγκες (ντόπια ζυμαρικά), χορτόπιτες στην πλάκα και ολόφρεσκα θαλασσινά.

Ένα πολύ σημαντικό έργο ξεκίνησε να υλοποιείται από την άνοιξη του 2015 στο Κυπαρίσσι. Η δημιουργία 120 περίπου νέων αναρριχητικών διαδρομών, οι οποίες αποτέλεσαν πόλο έλξης αναρριχητών.

πηγή:vraxomania

Tip: Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε την παραλία του Φωκιανού που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας και όχι μόνο. Τα νερά του πάντα γαλαζοπράσινα. Τα βότσαλα του μεγάλα και λευκά χαρίζουν ένα χαρούμενο ήχο σαν περπατάς. Ορίζοντας μόνο θάλασσα. Μυρωδιές ανάμικτες από βουνό και θάλασσα. Πολιτισμός όσος και στην ταινία Ροβινσώνας Κρούσος.

Καλές διακοπές!

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!