Οδηγός διακοπών: Μεγανήσι

Το Μεγανήσι είναι ένας καταπράσινος παράδεισος στο Ιόνιο με παρθένες παραλίες, παραδοσιακά χωριά, δεκάδες όρμους και μαγευτικές θαλάσσιες σπηλιές, και μόλις μια ανάσα από τη Λευκάδα.

Όσοι το έχουν επισκεφθεί, το έχουν ερωτευτεί και το έχουν βάλει σε ξεχωριστή θέση στην ταξιδιωτική ατζέντα τους.

Μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας, το Μεγανήσι αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλαρές και ποιοτικές διακοπές που συνδυάζουν την παράδοση με την κοσμοπολίτικη αύρα.

Η οπτική πανδαισία του μπλε και του πράσινου, τα παραδοσιακά χωριά, τα λιμανάκια με τις ψαροταβέρνες και οι φανταστικές παραλίες αρκούν για να σας κάνουν να φύγετε από εκεί πεπεισμένοι ότι βρήκατε το δικό σας μικρό παράδεισο στο Ιόνιο.

Με έκταση μόλις 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το Μεγανήσι βρίσκεται 4 μίλια νοτιοανατολικά της Λευκάδας και είναι το μεγαλύτερο από τα μικρά νησάκια των Πριγκηπονήσων που απαρτίζονται από τη Μαδουρή, τη Θηλιά, τον Κυθρό, τη Σπάρτη, το Σκορπίδι και φυσικά τον θρυλικό Σκορπιό.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί με περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους στους τρεις όμορφους οικισμούς του: το Κατωμέρι (πρωτεύουσα του νησιού), το Βαθύ και το Σπαρτοχώρι.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο από την πλευρά της Λευκάδας, με φέρι από το Νυδρί και η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά.

Οι παραλίες του νησιού διαθέτουν κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Φανάρι, Aϊ-Γιάννης, Σπήλια, Πασουμάκι, Aθερινός, Φάρος, Eλιά, Λουτρολίμνη και Λιμονάρι.

Αυτές είναι οι πιο γνωστές, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλες παραλίες που τις ανακαλύπτει ο καθένας μόνος του. Οι περισσότερες παραλίες δεν είναι οργανωμένες, οπότε καλό είναι να έχετε μαζί σας τις ψάθες και τις ομπρέλες σας.

Γύρω από το νησί υπάρχουν μικροί κόλποι, ιδανικοί για ξέγνοιαστες στιγμές και απόλυτη ηρεμία.

Εάν πάλι σας αρέσει το μυστήριο που κρύβουν οι θαλάσσιες σπηλιές, μπορείτε να επισκεφθείτε τις τρεις σπηλιές που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού: του Παπανικολή, του Γιοβάνη και του Δαίμονα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε επίσης

Οδηγός διακοπών: Κυπαρίσσι Λακωνίας

πηγή:aromalefkadas

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!