Πώς διώχνουμε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

πηγή:pixabay

Φυσική αντιμετώπιση των τσιμπημάτων

1. Αμέσως μετά το τσίμπημα, μπορείτε να πατήσετε έναν υγρό κύβο ζάχαρης στην πληγείσα περιοχή

2. Μπορείτε να τρίψετε φύλλα βασιλικού, αλόης ή φασκόμηλου δημιουργώντας ένα πολτό και να το εφαρμόσετε στο τσούξιμο ανακουφίζοντας έτσι τον κνησμό. Εάν είστε στην εξοχή βρίσκετε παντού πεντάνευρο (Plantago).

3. Εάν έχετε αλόη στον κήπο σας, κόψτε προσεκτικά ένα φύλλο, και αλείψτε το εσωτερικό τζελ πάνω στο δέρμα σας. Η αλόη ανακουφίζει άμεσα από τον κνησμό και είναι και εκπλητικό ενυδατικό, οπότε το δέρμα σας θα το ευχαριστηθεί διπλά.

πηγή:https://www.kemper.gr/

Πώς διώχνουμε τα κουνούπια:

Μέτρα κατά των κουνουπιών στον κήπο και στην αυλή

1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πουθενά στάσιμο νερό στον κήπο (βάλτε πολλά μεγάλα βότσαλα στα πιατάκια των γλαστρών, μην αφήνετε νερό έξω για το κατοικίδιο, σκεπάστε τους βροχοσυλλέκτες με λεπτό δίχτυ)

2. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα ρούχα στον κήπο, καθώς τα θηλυκά κουνούπια έλκονται από τα σκούρα χρώματα.

3. Αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές. Τα κουνούπια δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε στη μυρωδιά του ιδρώτα, ούτε στα αρώματα του εμπορίου ή στις αρωματισμένες λοσιόν.

4. Η καλέντουλα, το αρωματικό γεράνι, το μελισσόχορτο, ο βασιλικός, τα κρεμμύδια, η λεβάντα, το catnip (στα ελληνικά γλήχωμα ή μαγιοβότανο), το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο και άλλα αρωματικά φυτά στον κήπο κρατούν τα κουνούπια σε απόσταση. Κοιτάξτε να τα έχετε κυρίως κοντά στο μέρος που κάθεστε και κοντά σε πόρτες και παράθυρα του σπιτιού.

5. Όταν ψήνετε στη σχάρα, μερικά κλαδάκια δεντρολίβανου ή φασκόμηλου στα κάρβουνα κρατούν τα κουνούπια μακριά.

6. Εάν έχετε λεβάντα στον κήπο σας, τρίψτε μερικά άνθη επάνω σας. Το αιθέριο έλαιο που θα βγει, θα λειτουργήσει σαν ένα πολύ καλό φυσικό αντικουνουπικό.

8. Τα αρωματικά κεριά Citronella είναι ελάχιστα χρήσιμα σε εξωτερικούς χώρους επειδή το άρωμα εξατμίζεται γρήγορα.

πηγή:https://www.kemper.gr/

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!