Συζητώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ

πηγή:kinderdocs

Webinar με τη Μαριαλένα Σπυροπούλου
22 και 29 Οκτωβρίου 2020, 18:00 – 20:00 οnline

Εργαστήριο δύο, δίωρων online συναντήσεων, με τη Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα. 

Το Webinar που αποτελεί μέρος του KinderDocs επιμόρφωση, περιλαμβάνει συζήτηση πάνω στο θέμα των σχέσεων και του σεξ με αφορμή την προβολή της ταινίας Foreplay της Anne van Campenhout, καθώς και θεωρητικές σημειώσεις με βασική βιβλιογραφία.


Foreplay, Anne van Campenhout, Ολλανδία, 2019, 16΄, κατάλληλο από 12 ετών

Προσεχώς KinderDocs Channel

Η ταινία δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το πώς γίνεται το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής σε πέντε διαφορετικά σχολεία στην Ολλανδία. Συγκεκριμένα, βλέπουμε τις αντιδράσεις των μαθητών ενώ παρακολουθούν το μάθημα, και στη συνέχεια τη συζήτησή τους με τη σκηνοθέτιδα.

Λίγα Λόγια για την εισηγήτρια Μαριαλένα Σπυροπούλου


Γεννήθηκε στην Αθήνα (1977) όπου ζει και εργάζεται. Ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας και αρθρογράφος. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, συνεργαστεί με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, καθώς και με κέντρα ημέρας. Συνεργάζεται με την Καθημερινή της Κυριακής, για θέματα ψυχανάλυσης και λογοτεχνίας. Το 2016 κυκλοφόρησε η νουβέλα της, Ρου, υποψήφια για τα λογοτεχνικά βραβεία της χρονιάς. Το 2018 κυκλοφόρησε το ψυχαναλυτικό παραμύθι Ο μαγικός καθρέφτης. Το 2020 αναμένεται το δεύτερο μυθιστόρημά της, Τάισέ με, όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Συνεργάζεται με τη Vogue σε θέματα ψυχολογίας και “τέχνης” της ζωής. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια. Στηρίζει από την αρχή της ύπαρξής του το KinderDocs. Είναι παντρεμένη, με μία κόρη. 

Το KinderDocs είναι εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας.

πηγή:KinderDocs

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!