Διατροφή

6 tips για σωστή διατροφή στη διάρκεια της καραντίνας

πηγή:pixabay

από τη διατροφολόγο του soma  Νίκη Φιλίππου

1.Προμηθευόμαστε ποικιλία υγιεινών τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, αυγά και άπαχα γαλακτοκομικά.

2.      Για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού καθιερώνουμε ένα σταθερό πρόγραμμα στα γεύματά μας. Προσπαθούμε να τρώμε 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και ενδιάμεσα 1-3 μικρότερα σνακ.

3.Προσπαθούμε να κρατάμε τακτικό και το πρόγραμμα του ύπνου μας.

4.      Αποφεύγουμε τις κενές θερμίδες που προσδίδουν μόνο ενέργεια χωρίς να έχουν θρεπτική αξία. Περιορίζουμε τη ζάχαρη, τα παχυντικά σνακ όπως τα πατατάκια και τα αλκοολούχα ποτά.

5.Καταναλώνουμε πληθώρα τροφίμων που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα: τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, οι φράουλες, οι πιπεριές και ο ανανάς είναι πλούσια σε βιταμίνη C που συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού και έχει αντιοξειδωτική δράση.

6.      Πριν φάμε διαχωρίζουμε τη βιολογική από την συναισθηματική πείνα. Η φυσιολογική πείνα αναπτύσσεται σταδιακά και μπορεί να «περιμένει» για την τροφή ενώ η συναισθηματική πείνα εμφανίζεται ξαφνικά και απαιτεί άμεση ικανοποίηση για συγκεκριμένο φαγητό, όπως η σοκολάτα. Για να την αντιμετωπίσουμε αντιστεκόμαστε και απασχολούμαστε με κάτι άλλο που μας ευχαριστεί όπως το διάβασμα, η συζήτηση ή κάποιο χόμπι.

πηγή:pixabay

12 Healthy Smoothies

Try any of these healthy smoothies to jumpstart your day!

πηγή:youtube

Απάντηση