Παγκόσμια Ημέρα

Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020

πηγή:otegroupmusieum

Με ψηφιακές δράσεις και online εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και οικογένειες, προγραμματίζει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων τη Δευτέρα στις 18 Μαΐου 2020.

Το πρόγραμμα των δράσεων:

Tο ψηφιακό εικαστικό εργαστήρι: “Kαντράν όλου του κόσμου συνδεθείτε”, όπου παιδιά, όλων των ηλικιών καθώς και ενήλικες, μαθαίνουν για τις τηλεφωνικές συσκευές της συλλογής του Μουσείου Τηλεπικοινωνών και καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους τηλεφωνικό καντράν. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί LIVE την Κυριακή 17/5 στις 12.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 18.00 (διάρκεια προγράμματος: 45’).

Το μουσικό ψηφιακό εργαστήρι “H φαντασία δημιουργεί την πραγματικότητα” για παιδιά 6-10 ετών και ενήλικες, όπου με την καθοδήγηση μουσικών και παιδαγωγών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι για να στείλουν μηνύματα (φρυκτωρίες, αγγελιοφόροι, σήματα Μορς) και δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικό σύνολο, χρησιμοποιώντας απλά οικιακά σκεύη, όπως κουτάλες, κατσαρόλες κ.ά. Το εργαστήρι είναι προγραμματισμένο LIVE την Κυριακή 17/5 στις 11.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 17.00 (διάρκεια προγράμματος: 30’).

Το ψηφιακό παιχνίδι “Το τηλέφωνο μέσα από ψηφιακά παζλ & γελοιογραφίες” για παιδιά από 6 ετών. Πέντε διαφορετικά ψηφιακά παζλ που απεικονίζουν γελοιογραφίες, εμπνευσμένες από τις συλλογές του Μουσείου, περιμένουν τους ψηφιακούς επισκέπτες να συνθέσουν το παζλ και να ανακαλύψουν με ποιο μουσειακό έκθεμα σχετίζεται η κάθε γελοιογραφία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από το Σάββατο 16/5, να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή από το site του Μουσείου και να πάρουν μέρος στο παιχνίδι.

 Οι κρατήσεις για όλες τις LIVE δράσεις είναι δωρεάν και γίνονται αποκλειστικά online, στο site του Μουσείου, όπου θα υπάρχουν οι πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής.

πηγή:#Stayconnected, #Staycurious

Απάντηση