Υγεία

Back 2 School:Η σχολική τσάντα…

πηγή:pixabay

Η πρώτη εβδομάδα στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο σε λίγο ξεκινά, θα χρειαστεί να συζητάμε την καινούρια μας ρουτίνα και τους νέους κανόνες ασφάλειας καθώς και για τα συναισθήματά μας σχετικά με τη νέα πραγματικότητα με τα παιδιά μας καθημερινά.

Είναι αρκετά σημαντικό να μιλάμε καθημερινά οι ίδιοι στα παιδιά μας για την υγιεινή (χέρια στο πρόσωπο, στόμα, τουαλέτα ), τον προσωπικό τους χώρο και τις αποστάσεις.

Δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά, μπορούμε να τους μάθουμε να χαιρετάνε ο ένας τον άλλον με διάφορους άλλους τρόπους (αεροαγκώνα, κουνώντας το χέρι από μακρυά).

Ποιες είναι, όμως, οι νέες υποχρεώσεις των μαθητών όσον αφορά στη σχολική τσάντα και τα προσωπικά τους αντικείμενα;

πηγή:pixabay

Απαραίτητα αντικείμενα

·        Προσωπικό παγούρι καθώς οι μαθητές δεν επιτρέπεται να πίνουν απευθείας από τη βρύση του σχολείου

·        Αντηλιακό

·        Εντομοαπωθητικό

·        Μπουκαλάκια αντισηπτικού χεριών, τουλάχιστον 2

·        Αντισηπτικά μαντηλάκια, τουλάχιστον 2

·        Καπέλο

·       Ατομικά lunch boxes, κουτάλι και πιρούνι για το πρωινό / δεκατιανό / μεσημεριανό. Όλα τα σκεύη φαγητού πρέπει να κλείνουν με καπάκι και να είναι από ανοξείδωτο υλικό (μεταλλικά). Το πιρούνι / κουτάλι πρέπει επίσης να είναι ανοξείδωτα (μεταλλικά)

Σημαντικό: Θα πρέπει να αναγράφεται με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το ονοματεπώνυμο του παιδιού σε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και τη γραφική ύλη. ΣΥΝΙΣΤΑΤΕ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Σημαντικό: Θα χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ υλικά που μπορούν να απολυμανθούν.

πηγή:pixabay

Προαιρετικά ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας

·        Μάσκα (Ο μαθητής θα χρειαστεί να γνωρίζει από το σπίτι ποιος είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος να τη φοράει).

·        Γάντια

·        Αδιάβροχη ποδιά

Σημαντικό: Αν χρειαστεί βοήθεια κάποιο παιδί, οι παιδαγωγοί και ο μαθητής θα ΠΡΕΠΕΙ να φορέσουν μάσκα για να έρθουν σε επαφή.

Τα παιδιά που θα επιτρέψουν στο σχολικό περιβάλλον ευνόητο είναι ότι δε πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους παππούδες και άτομα σε ευπαθής ομάδες.

Μετά το τέλος του σχολικού έτος, στις 26 05 2020, και σε περίπτωση που δεν έχετε άλλη επιλογή και οι μαθητές χρειαστεί να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τους παππούδες, απαιτητό είναι να γίνει πρώτα τέστ ή να παραμείνουν 14 μέρες σε καραντίνα πριν έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Η ατομική υγιεινή και προστασία των παιδιών μας είναι προσωπική μας ευθύνη!

Καλή μας αρχή…

πηγή:Υπουργείο Παιδείας

Απάντηση