Δράσεις για παιδιά, Εκπαίδευση

Garage Summer Camp

Το καλοκαίρι στο Garage ξεφεύγει και πάλι από τα συνηθισμένα!

Φέτος το Garage παρουσιάζει ένα συναρπαστικό Day Camp τεχνολογίας και επιστήμης με τη μορφή μιας απολαυστικής, περιπετειώδους γνωριμίας με τους αρχαίους πολιτισμούς!


Με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της τεχνολογίας Laser Cut, τα παιδιά ζωντανεύουν την Ακρόπολη, τη Σφίγγα και τις Πυραμίδες της Αιγύπτου, το Σινικό τείχος της Κίνας, το ημερολόγιο των Mayas και το Κολοσσαίο της Ρώμης!


Στο Garage τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά το καλοκαίρι τους, κατακτώντας ψυχαγωγικά τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Παρακάτω το πρόγραμμα των 3 τελευταίων εβδομάδων του προγράμματος:

Δευτέρα 01.07.2019-Παρασκευή 05.07.2019
Θεματική: ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ

Η μακρινή, κορυφαία τεχνολογική ιστορία της αρχαίας Κίνας γίνεται απολαυστικό κτήμα των παιδιών, μέσα από μυθικούς δράκους, μαγικές πυξίδες, συναρπαστικά αερόστατα και άλλα απίστευτα κινεζικά επιτεύγματα. Με παιχνίδια προγραμματισμού Lego, με Laser, 3D Printing, Μηχανική και εφαρμοσμένη Ρομποτική, η αρχαία Κίνα ζωντανεύει στο σήμερα. Οι μικροί μηχανολόγοι θα ζήσουν μοναδικές προκλήσεις, όπως την κατασκευή του μεγάλου κινεζικού σεισμογράφου και την προσομοίωση του Σινικού Τείχους! Το μηχανικό ενδιαφέρον και η μαθηματική έξαψη των παιδιών, θα φτάσουν μέχρι την Κίνα…

Δευτέρα 08.07.2019-Παρασκευή 12.07.2019
Θεματική: ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Οι Mayas αποκαλύπτουν στους μικρούς εξερευνητές της τεχνολογίας τα επτασφράγιστα μαθηματικά και αστρονομικά μυστικά τους! Ξέρετε ότι οι Mayas είχαν βρει 2.500 χρόνια πριν τις ακριβείς θέσεις των πλανητών; Και ότι το ημερολόγιό τους φθάνει μέχρι το Δεκέμβρη του 2012; Η Ρομποτική γνώση, o Προγραμματισμός, η Μηχανική και τα Μαθηματικά μέσω παιχνιδιού , μεταμορφώνουν ψυχαγωγικά τα παιδιά σε σύγχρονους μικρούς «Mayas». Στα χνάρια των αρχαίων μυστηριωδών «προγόνων» τους, αλλά με σύγχρονα εργαλεία το Laser 3D και το Printing, θα φτάσουν να ζωντανέψουν σε μακέτα το Ηλιακό μας Σύστημα!

Δευτέρα 15.07.2019-Παρασκευή 19.07.2019
Θεματική: ΑΡΧΑΙΑ ΡΩΜΗ

Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν άπιαστοι αρχιτέκτονες και μηχανικοί εφευρέτες, αλλά ευτυχώς ξέρουμε τα μυστικά τους! Τα παιδιά που αγαπούν τις κατασκευές, θα λατρέψουν να «χτίσουν» προηγμένα Ρομποτικά ρωμαϊκά Υδραγωγεία, να προγραμματίσουν καινοτόμες αρχαίες γέφυρες και να συναρμολογήσουν μέχρι και το ίδιο το Κολοσσαίο, το στάδιο που δεν κατάφερε να ξεπεραστεί από κανένα σύγχρονο! Με τα ακαταμάχητα κι ευρηματικά Lego, οι αρχαίες ρωμαϊκές γνώσεις στα Μαθηματικά και τη Μηχανική θα γίνουν οικεία στα παιδιά, σαν απολαυστικό «αρχαιορωμαϊκό» παιχνίδι.

Μάθετε Περισσότερα

πηγή:garage.edu

Απάντηση