Στάση Ζωής

Christmas Charity Actions

πηγή:pixabay

Με μία απλή πράξη μπορούμε να δώσουμε αγάπη και ελπίδα.

Για μια ακόμα φορά μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε ανθρώπους που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Στα παρακάτω links θα βρείτε κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις στις οποίες μπορείτε να προσφέρετε με διάφορους τρόπους:

Η ΠΑΡΕΑ

Ομάδα Προσφοράς & Αλληλεγγύης 

Μία μικρή παρέα ανθρώπων που ολοένα και μεγαλώνει, οργανώνει βόλτες μοιράζοντας φαγητό, ρούχα, κουβέρτες και ότι μπορεί να προσφέρει στους άστεγους συνανθρώπους μας. Συγκεντρώνει αγαθά για πρόσφυγες και μετανάστες. Βοηθάει άπορες οικογένειες που έχουν ανάγκη και προσπαθεί να προσφέρει οπουδήποτε μπορεί.  

Ένα χαμόγελο και λίγη καλή διάθεση πολλές φορές είναι πιο χρήσιμο από οποιοδήποτε υλικό αγαθό. Όσο κάνουμε “παρέα” ανακαλύπτουμε τους τρόπους που μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά το σημαντικότερο είναι τα όμορφα συναισθήματα που εισπράττουμε πίσω!

RECYCOM

Με σύνθημα «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά»  στην εταιρία RECYCOM αντιμετωπίζουν τα ζητήματα ανακύκλωσης όχι σαν ένα χτύπημα της μόδας, αλλά με βαθιά συναίσθηση της αναγκαιότητάς της. Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας. 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» (Δίκτυο) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Αποστολή του είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Όραμά του ένας κόσμος, όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν υγιή και ευτυχισμένα, η γνώμη τους θα λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους θα γίνονται σεβαστά. 

Με βάση τα παραπάνω, το Δίκτυο απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής, φυλής, φύλου, θρησκείας και γλώσσας, μέσα από εξειδικευμένα παιδαγωγικά προγράμματα, δημιουργικές ομαδικές δραστηριότητες, δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και δράσεις ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Τα παιδικά χωριά SOS έχουν ως αποστολή να

  • Δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Στηρίζουν παιδιά που είναι ορφανά, εγκαταλελειμμένα ή παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν και τους δίνουν την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια. Η προσέγγιση σε κάθε Παιδικό Χωριό SOS βασίζεται σε τέσσερις αρχές: κάθε παιδί χρειάζεται μία μητέρα, μεγαλώνει καλύτερα με αδελφούς και αδελφές, στο δικό τους σπίτι, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον κοινότητας – χωριού.
  • Τα βοηθάνε να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον. Δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα προσωπικά ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και τους παρέχουν τη μόρφωση και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

Απάντηση