Δράσεις για παιδιά, Στάση Ζωής

ISP Kids say an international thank you to seafarers at Christmas – You are not invisible

πηγή:pixabay

Υπάρχουν περίπου 400.000 ναυτικοί από όλο τον κόσμο (από τις Φιλιππίνες έως το Αμπερντίν, την Ινδία έως την Ελλάδα, την Ουκρανία έως το Πακιστάν) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κολλημένοι στη θάλασσα, δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, διατηρώντας το διεθνές εμπόριο ενεργό και διασφαλίζοντας όχι μόνο να φτάσουν τα χριστουγεννιάτικα καλούδια μας στο Βόρειο Πόλο για να τα μεταφέρει ο Άγιος Βασίλης ως το τζάκι μας, αλλά και τα βασικά όπως καύσιμα & φυσικό αέριο για θέρμανση και μεταφορά, χάλυβα και τσιμέντο για κατασκευή κτιρίων, για να μην αναφέρουμε τα φάρμακα και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό που συνεχίζουν να διακινούνται ανά τον κόσμο.

Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών του COVID-19, οι περισσότεροι από αυτούς τους ναυτικούς έχουν κολλήσει στα πλοία τους για μήνες αφότου επρόκειτο να ολοκληρώσουν τις συμβάσεις τους και δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται στη θάλασσα για πάνω από ένα χρόνο και δεν μπορούν να πατήσουν τo πόδι τους στη στεριά – πόσο μάλλον να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα – από την αρχή της επιδημίας το Νοέμβριο/Δεκέμβριο του 2019.

Οι σύζυγοι, τα παιδιά, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες τους θα τους λείψουν τρομερά φέτος. Ως εκ τούτου, οι μαθητές του ISP ετοίμασαν ένα μικρό Christmas Cheer βίντεο, για να δείξουν σε αυτούς τους άντρες και τις γυναίκες στη θάλασσα, καθώς και τα παιδιά και τις συζύγους ανά τον κόσμο που θα είναι μόνοι τους αυτά τα Χριστούγεννα, ότι τους σκεφτόμαστε.

Το βίντεο έχει σταλεί στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, στην Ένωση Ελλήνων Ναυτικών, σε διευθυντές διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών και ναυτιλιακές ασφαλιστικές (συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Gard (Greece) Ltd, και στον εμπορικό Τύπο – συμπεριλαμβανομένης της Lloyds List, της Ναυτιλιακής Εφημερίδας – και σε οποιονδήποτε συνδέεται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε το μήνυμα να μπορέσει να δημοσιοποιηθεί παγκοσμίως και να φτάσει στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο: τους ναυτικούς, και να χαρίσει στα πρόσωπά τους ,ένα χαμόγελο αυτή την πολύ μοναχική Πρωτοχρονιά.

πηγή:youtube

Το να γνωρίζουν ότι τους σκεφτόμαστε και τους εκτιμούμε, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορούμε να προσφέρουμε και αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας!

πηγή:ISP

Απάντηση