Εκπαίδευση

Back2School_rank 2

πηγή:pixabay

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινάει και πάλι η λειτουργία του σχολείου για τους μικρούς μας μαθητές.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να σας ενημερώσουμε και να σας υπενθυμίσουμε για κάποια σημαντικά θέματα, έχοντας πρωτίστως ως στόχο την ασφάλεια των μαθητών-παιδιών μας.

πηγή:pixabay
  • Για παιδιά 2 ετών η χρήση μάσκας είναι απαγορευτική
  • Για παιδιά 3 ετών η χρήση μάσκας είναι προαιρετική
  • Για παιδιά 4-5 ετών (Προνήπιο & Νηπιαγωγείο) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου (κάθε μαθητής συνιστάται να έχει 2 ή περισσότερες μάσκες μαζί του με αναγραφόμενο το όνομά του)
  • Για παιδιά που κάνουν χρήση του σχολικού η μάσκα είναι υποχρεωτική (Εξαιρούνται τα παιδιά 2 ετών που η χρήση μάσκας απαγορεύεται)
  • Η μάσκα δε χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των παιδιών στο σχολικό λεωφορείο καθώς και σε όλους όσους εισέρχονται στους χώρους του σχολείου (δε θα επιτρέπεται η επιβίβαση σε σχολικό λεωφορείο ούτε η είσοδος στους χώρους του σχολείου σε άτομα με θερμοκρασία πάνω από 37.3 °C. Εάν το άτομο που θερμομετρείται έχει θερμοκρασία πάνω από 37.3 °C, τότε γίνεται ξανά θερμομέτρηση και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο, το άτομο δε θα μπορεί να επιβιβαστεί στο σχολικό ή να εισέλθει στους χώρους του σχολείου)
πηγή:pixabay

Προσοχή! Σε περίπτωση που ο μαθητής-παιδί μας:

  • έχει πυρετό, βήχα, πονόλαιμο ή αισθάνεται αδιαθεσία, τότε απαιτείται να μείνει στο σπίτι και μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο 2 ημερών χωρίς συμπτώματα και με βεβαίωση γιατρού ότι είναι υγιές
  • εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 στο σπίτι, τότε θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι τουλάχιστον 3 ημέρες από την υποχώρηση των συμπτωμάτων και να επιστρέψει στο σχολείο με βεβαίωση γιατρού
  • εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 στο σχολείο, ο μαθητής θα απομονώνεται από την τάξη και θα οδηγείται στη γραμματεία για παραλαβή από την οικογένειά του. Ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση και εφόσον το παιδί εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ. Εν αναμονή του αποτελέσματος, το παιδί παραμένει σε απομόνωση και κατ’ οίκον νοσηλεία. Αν το τεστ βγει θετικό: επικοινωνία γονέα με σχολείο και ΕΟΔΥ, ακολουθεί ιχνηλάτηση επαφών, μαθητές και εκπαιδευτικοί της τάξης απομακρύνονται από το σχολείο και αν δεν εκδηλώσουν συμπτώματα, επιστροφή μετά από 10 ημέρες. Αν το τεστ βγει αρνητικό: το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

Σημαντικό: Η είσοδος στο σχολείο επιτρέπεται μόνο στους μαθητές. Μόνο σε περίπτωση προσαρμογής επιτρέπεται η είσοδος στους γονείς. (Απαιτείται θερμομέτρηση και συμπλήρωση της φόρμας επίσκεψης του σχολείου)

Καλή μας αρχή!

πηγή:ISP

Απάντηση