Δράσεις για παιδιά, Εκπαίδευση

Επετειακά επιτραπέζια παιχνίδια για το 1821 |Πολεμικό Μουσείο

πηγή:google

Η Ελληνική πολιτεία επιθυμώντας να τιμήσει όλους αυτούς, που πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, αποφάσισε το 1964 την ίδρυση του Πολεμικού Μουσείου.

Αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας του Ελληνισμού.

Η ελληνική εταιρεία εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν για πρώτη φορά μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821 ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια της ελληνικής παλιγγενεσίας.

Η νέα σειρά «1821», δημιουργήθηκε με γνώμονα την καλλιέργεια τη παιδείας, και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 Η σειρά των επιτραπέζιων είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Οι 5 τίτλοι της σειράς είναι τα επετειακά παιχνίδια:

  1. ΥΠΕΡΑΤΟΥ 1821:

32 μοναδικές προσωπικότητες με εκπαιδευτικό κείμενο στα ελληνικά και αγγλικά σε περιμένουν για να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά τους στις μάχες, στην τακτική και στις ηγετικές ικανότητες.

2. 1821: Η Mάχη:  

Ένα παιχνίδι γεμάτο δράση, με πάνω από 200 μινιατούρες Ελλήνων και Τούρκων. Στο συναρπαστικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής οι Τούρκοι παίζουν μόνοι τους με τους παίκτες να παίρνουν τον ρόλο των Ελλήνων επαναστατών.

3.Τα Ξεφτέρια: 1821

          

5 διαφορετικά είδη ερωτήσεων: Παρατηρητικότητας, αναγραμματισμούς και κύκλου θα τεστάρουν τις γνώσεις μας με 70 μοναδικές κάρτες πρόκλησης.

4.Κυνήγι Ερωτήσεων 1.200: 1821

1.200 Ερωτήσεις από όλες τις πτυχές του Αγώνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθετε παίζοντας. Πόσες μάχες έδωσε ο Κολοκοτρώνης; Πόσα χρόνια ήταν στον Αγώνα ο Κανάρης;

5.Ελληνική Ιστορία: 1821

Με το νέο Βιβλιοπαιχνίδι 1821 θα μάθουμε μέσα από ένα βιβλίο για τις μεγαλύτερες στιγμές και προσωπικότητες του Αγώνα, θα λύσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και θα παίξουμε ένα παιχνίδι γνώσεων για το 1821 με ταμπλό και πιόνια.

πηγή:monetpress.gr

Απάντηση