Κοινωνικά

Safe Internet Day 2021

πηγή:pixabay

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

Ο τελευταίος χρόνος μας έχει αποδείξει πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η ύπαρξη και η πρόσβαση σε αυτόν το μαγικό, ψηφιακό χώρο, τον τόσο πλούσιο σε πληροφορία και εικόνα.

Ταυτόχρονα όμως καλούμαστε, όσο ποτέ άλλοτε, να γνωρίζουμε τεχνικές σωστής και ασφαλούς χρήσης κατά την πλοήγησή μας αλλά και να αξιοποιούμε συνεχώς την κριτική μας σκέψη σε ό,τι διαβάζουμε και βλέπουμε.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα, μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο σπίτι με τα παιδιά σας και να συζητήσετε αντίστοιχα θέματα.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες παιδιών:

Ασφάλεια στο internet με λόγια απλά!

Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο – Ζητάω βοήθεια

Η Αθηνά μαθαίνει για τα προσωπικά δεδομένα

Διαβάστε στα παιδιά σας το νέο εκπαιδευτικό βιβλίο για μικρά παιδιά “Η Αθηνά μαθαίνει για τα προσωπικά δεδομένα”. Πραγματεύεται τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα παιδιά για να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα όταν κάνουν χρήση του διαδικτύου.

Η Αθηνά και το νέο της Ταμπλετ

Διαβάστε στα παιδιά σας το νέο εκπαιδευτικό βιβλίο για μικρά παιδιά ”Η Αθηνά και το νέο της Ταμπλετ”. Πραγματεύεται τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν όλα τα παιδιά όταν βρίσκονται μπροστά σε οθόνη υπολογιστή.

πηγή:pixabay

Istoselida με πληροφορίες για γονείς και παιδιά

πηγή:isp.edu.gr

Απάντηση