Δράσεις για παιδιά

Play a Kandinsky

πηγή:joinradio.gr

Ο ζωγράφος Vassily Kandinsky έπασχε από συναισθησία, μία νευρολογική διαταραχή, η οποία αναμιγνύει τις αισθήσεις. Μπορούσε λοιπόν, να ακούσει τα χρώματα και τα σχήματα που ζωγράφιζε, συνθέτοντας παράλληλα στο κεφάλι του, χρωματιστές μελωδίες. Κι ίσως γι’ αυτό, οι αφαιρετικές του μορφές να μοιάζουν πάντα σαν να εκτελούν κάποια χορογραφία.

Με αφορμή αυτήν την ιδιαιτερότητά του, το Google Arts and Culture δημιούργησε το έξυπνο, ψηφιακό, διαδραστικό παιχνίδι, Play a Kandinsky με 4 ενότητες, οι οποίες σου δίνουν τη δυνατότητα να ακούσεις τους ήχους που συνδύαζε, ο τόσο ιδιαίτερος Ρώσος καλλιτέχνης με τα σχέδιά του, ενώ περνούσε ατελείωτες ώρες στο ατελιέ του.

Οι παίχτες θα έχουν πληροφορίες για τους ήχους κάποιων χρωμάτων και σχημάτων ενώ στη συνέχεια θα επικεντρώνονται στο διάσημο πίνακά του, “Κίτρινο, Κόκκινο, Μπλε”, τον οποίο ζωγράφισε ο Kandinsky το 1925 και αντικατοπτρίζει τις θεωρίες του για τη μουσική, τη ψυχολογία και τους χρωματικούς συνδυασμούς.


Κλικάρεις πάνω στις λεπτομέρειές του και παράλληλα, εμφανίζονται μικρά παράθυρα με πληροφορίες. Επίσης, μπορείς να διαλέξεις τι συναισθήματα σου προκαλεί το συγκεκριμένο έργο. Και κάπως έτσι, να γίνεις εσύ ο μαέστρος, αφού κάθε συναίσθημα έχει το δικό του ήχο. Ακούς τους συνδυασμούς σου και ζεις το δικό σου ψυχολογικό, κονσέρτο.

Η ομάδα της Google, για να αποδώσει τους ήχους όσο πιο πιστά μπορούσε, συνεργάστηκε με τους μουσικούς Antoine Bertin και NSDOS.

πηγή:joinradio.gr

thank you Sofia K.

Απάντηση