Δράσεις για παιδιά

British Summer School in Athens

Ζήστε την εμπειρία ενός British Summer School in Athens αποκλειστικά στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου! 

Φέτος το καλοκαίρι προσφέρετε στο παιδί σας τη δυνατότητα να ανακαλύψει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με σκοπό την ειρήνη και την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη, για το παρόν και το μέλλον.

Κατά τη διάρκεια του The Future we want Summer School, το παιδί σας, ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ανακαλύψεων. Στο πλαίσιο ενός αγγλόφωνου περιβάλλοντος, θα ενημερωθεί για τους τρόπους διασφάλισης της παγκόσμιας υγείας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη, για την κλιματική αλλαγή και πώς επηρεάζεται το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους το ίδιο μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών αναγκών του ανθρώπου σε βιοκλιματικές πόλεις και κοινότητες, καθώς και στη μακροπρόθεσμη ευημερία.  

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών:

  • θα ανακαλύψουν – με οδηγούς τους έμπειρους εκπροσώπους/δασκάλους τους – νέους συναρπαστικούς κόσμους: της Τέχνης, του Αθλητισμού, της Επιστήμης, της Γεωγραφίας, και της αγγλικής γλώσσας,
  • θα λάβουν μέρος σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων,
  • θα συμμετάσχουν σε εξορμήσεις στη φύση και
  • θα εξασκηθούν στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Το The Future we want Summer School:

  • Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
  • Θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου στην Παλλήνη.
  • Καλύπτει τη μεταφορά των μαθητών με σχολικά λεωφορεία.
  • Διαρκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:30΄ έως τις 14:40΄.
  • Προσφέρει προαιρετικό Πρόγραμμα Φύλαξης έως τις 16:40΄, το οποίο περιλαμβάνει γεύμα και επιστροφή με σχολικά λεωφορεία τα οποία κινούνται σε κεντρικούς άξονες.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

STEM
Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη «δύναμη» της Ρομποτικής, της Μηχανικής, της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και συναρπαστικές προκλήσεις.

Εργαστήρια iPad
Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργικά projects και στο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού χρησιμοποιώντας iPads.

Sports
Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη δύναμη του υγιούς σώματος δοκιμάζοντας διαφορετικά Αθλήματα και Ψυχαγωγικά Παιχνίδια.

Art
Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη δημιουργικότητα που κρύβουν μέσα τους και θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη δύναμη της Τέχνης.

Role-play
Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα ανακαλύψουν τη δύναμη της Φαντασίας μέσα από δραστηριότητες δραματοποίησης, παιχνίδια, τραγούδια και ιστορίες με θέμα τη βιωσιμότητα των δασών και των ωκεανών.

 Field Trips

Οι Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις όπου θα εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον, θα συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και θα αντιληφθούν τη δύναμη της συνεργασίας και της άμιλλας.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας ενάντια στον ιό COVID-19.

The Future we want Summer School – ένας κόσμος ειρήνης και ευημερίας

πηγή:impanagiotopoulos

Απάντηση