Δράσεις για παιδιά

Theatre play Μαντώ – Η ηρωίδα της Μυκόνου

google

Αυτή την εβδομάδα, παρακολουθήσαμε και σας προτείνουμε τι σημαίνει ανυστερόβουλη προσφορά και αλτρουισμός, θέληση, πίστη στα ιδανικά και πως μπορεί να χτιστεί ένας όμορφος ειρηνικός κόσμος από μια μόνο γυναίκα που προσφέρει στο συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στην παγκόσμια ιστορία.

Γνωρίστε στα παιδιά σας, μέσα από το θεατρικό σανίδι που ξέρει πολύ καλά πως να τοποθετεί τους ήρωες στις καρδιές των παιδιών την Ηρωίδα Μαντώ, μεταφέροντάς τους σπουδαία μηνύματα ηθικών αξιών.

Το θεατρικό έργο «ΜΑΝΤΩ Η ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ « του Δρ Γεωργίου Κοζυράκη, αναφέρεται στη δράση της Μαντούς Μαυρογένους, στη συμβολή της στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και καλύπτει ένα χρονικό πλαίσιο από το 1822 έως τον θάνατό της.

Παράλληλα την παρακολουθεί σε όλους τους σταθμούς της ζωής της, από τη Μύκονο, τη Ρούμελη, το Μοριά έως την Πάρο. Η Μαντώ αγνόησε την κοινωνική της θέση και τα αμύθητα πλούτη της, αλλά ίσως πολύ περισσότερο αγνόησε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις της εποχής της, τα οποία δυστυχώς ακόμη και σήμερα μαστίζουν τις γυναίκες.

Σκοπός του έργου είναι να φωτιστεί η ιστορική αλήθεια και να αποκατασταθεί η φήμη της ως γνήσιας πατριώτισσας που υπερασπίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της ακλόνητες εθνικές, πνευματικές και ηθικές αξίες όπως η ελευθερία, ο αλτρουισμός και η ανυστερόβουλη προσφορά προς την πατρίδα.

Η Μαντώ ακόμη και σήμερα, 200 χρόνια μετά, αποτελεί πρότυπο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s