Κοινωνικά

Δυο χρόνια covid-19…

pixabay

Καθώς περνάμε σε μια ενδημική φάση μετά από 3 μεταλλάξεις και εγκλωσμούς μικρής ή μεγάλης διάρκειας, μοιράζομαι μαζί σας κάποιες σκέψεις μου κατά την περίοδο των 730 και ημερών που περάσαμε υπό την απειλή της covid 19…

«Αρχικά δε μπορούσα να φανταστώ πόσο μου είχε λείψει το να είμαι με τις κόρες μου τόσες πολλές ώρες μαζί στο σπίτι. Μου θύμισε τον πρώτο χρόνο της ζωής τους που μέναμε όλοι μαζί στο σπίτι, τη ζεστασιά και την ασφάλεια που ένιωθα και το χαμόγελο της ευτυχίας που ήταν συνεχώς ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων μας.

Υπήρξε, όμως, και η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που με έκανε να θυμώσω πολύ με τον εαυτό μου όταν συνειδητοποίησα πως για να απολαύσω μαζί τους αυτήν την τόσο χαλαρή οικογενειακή ατμόσφαιρα έπρεπε να ανησυχήσω, να φοβηθώ και χωρίς υπερβολή να τρομοκρατηθώ.

Έστριψα και πάλι το νόμισμα και ο θυμός μου λειτούργησε ως κινητήριος δύναμη για να απεγκλωβίσω κάθε ανησυχία και αρνητική σκέψη για τις εκάστοτε τρέχουσες εξελίξεις και να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στο παιχνίδι μαζί τους.

Εξάλλου πιστεύω πως όλα γύρω μας είναι ενέργεια και δόνηση, ακόμα και οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας και προσπαθώ να τα μετατρέπω σε πραγματικότητα».

Ας βρούμε, λοιπόν, ξανά το βηματισμό μας στην κανονικότητα της ζωή μας με ρυθμό που αρμόζει στον καθένα μας χωρίς ανασφάλεια και φόβο και ας παροτρύνουμε τα παιδιά μας να διεκδικούν τα όνειρά τους!

Γονείς γεμίστε και απολαύστε στιγμές παιχνιδιού τις ζωές των παιδιών σας αλλά και τις δικές σας…

megalonontasmazi.com

2 σκέψεις σχετικά με το “Δυο χρόνια covid-19…”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s