Δράσεις για παιδιά

Αγρόκτημα Φοίφα

Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε για να μας θυμίσει ότι όλα μπορούν να αναγεννηθούν και να βρούν μια αρμονική πορεία και εξέλιξη, όταν η καρδιά μας είναι ανοιχτή στην αγάπη, στην προσφορά, στη φροντίδα, στο μοίρασμα, στη συλλογική προσπάθεια.

To Αγρόκτημα Φοίφα ανοίγει τις πόρτες του ξανά καλωσορίζοντας σχολεία και επισκέπτες!

Από την Παρασκευή 18 Μαρτίου ξεκινά ο ανανεωμένος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων ολιστικής οικοκεντρικής εκπαίδευσης με τίτλο «Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας» που διενεργείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 7 συνεχή έτη στο Αγρόκτημα Φοίφα.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής κοινότητας και είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα στο διαφορετικό γνωστικό και μαθησιακό επίπεδο των σχολικών ομάδων, (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο).

Βασικός τους άξονας είναι η κατανόηση των αρχών και της λειτουργίας του φυσικού οικοσυστήματος και η παράλληλη και συνεχής αναζήτηση βιώσιμων τρόπων και μεθόδων ενσωμάτωσης και συμβίωσης του ανθρώπου με τη φύση.

Οι κύριοι θεματικοί πυλώνες των προγραμμάτων αφορούν:


α) στη δημιουργία ενός αειφορικού κήπου με βάση της αρχές της αειφορικής καλλιέργειας
β) στον κύκλο του σπόρου (δημιουργία και μεθοδολογία δημιουργίας Ανοιχτής Τράπεζας Παραδοσιακών  Σπὀρων)
γ) στην αναγνώριση-εξοικείωση με τα θεραπευτικά βότανα
δ) στη φυσική κομποστοποίηση (μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, δημιουργία-διαχείριση οικιακού και συνοικιακού κομποστοποιητή)
ε) στη δημιουργική επανάχρηση-upcycling (αξιοποίηση των «άχρηστων» υλικών μέσα από τη δημιουργία χρηστικών και εικαστικών κατασκευών)
στ) στην εξάσκηση σώματος και νου στην παρατήρηση και κατανόηση της λειτουργίας του οικοσυστήματος μέσα από το ελεύθερο φυσικό παιχνίδι και ποικίλα αυτοσχεδιαστικά εκφραστικά μέσα
ζ) στη δικτύωση μεταξύ σχολικών ομάδων και σχολείων της ευρύτερης περιοχής, πάνω σε όλα τα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα, και τη δυνατότητα ανάπτυξης από κοινού νέων διαθεματικών εκπαιδευτικών σχεδίων σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα Σάββατα μας είναι αφιερωμένα στην οικογένεια


Το «Σχολείο στη Φύση» ξεκινά και φέτος με πλήθος δράσεων, εκδηλώσεων και θεματικών για να μας μυήσει στα μυστικά της οικολογίας, να μας εκπαιδεύσει και να συμβάλει στην αρμονική ανάπτυξη του δεσμού μας με το φυσικό περιβάλλον.

Οι συναντήσεις θα υλοποιούνται κάθε Σάββατο 16:30-18:30 στο Αγρόκτημα Φοίφα στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 3-5 και 6-12 ετών σε δύο ξεχωριστά γκρουπ.

Αν ενδιαφέρεστε να εγγραφτείτε  στο «Σχολείο στη Φύση», ή να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2721022505, είτε μέσω email στο  farmafifa@gmail.com

Απάντηση