Δράσεις για παιδιά

Sto spiti me paidia…

pixabay

Προτάσεις για δραστηριότητες στο σπίτι με τα παιδιά:

1. Κατασκευές με τουβλάκια εικόνων που έχετε στο μυαλό σας και αφήστε τους υπόλοιπους να μαντέψουν τη δημιουργία σας.

2. Παίξτε με παζλ και κάθε φορά που ολοκληρώνετε κάποιο το επόμενο να έχει περισσότερα κομμάτια, υποθέστε πως πηγαίνετε στην επόμενη πίστα δυσκολίας. Όταν τελειώσετε παρουσιάστε τις εικόνες των παζλ που δημιουργήσατε και δεχτείτε ερωτήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας.

3. Επιλέξτε ένα γράμμα (ελληνικά/αγγλικά/η σε άλλη γλώσσα που γνωρίζετε) και βρείτε αντικείμενα μέσα στο σπίτι που ξεκινάνε από αυτό το γράμμα.

4. Σχεδιάστε κάτι με το δάχτυλό σας στη πλάτη του άλλου και αφήστε τον να το μαντέψει, για να τον βοηθήσετε μπορείτε να του απαντήσετε σε κάποιες πιθανές του ερωτήσεις του.

5. Παίξτε το παιχνίδι “Να μην αφήσω το μπαλόνι να ακουμπήσει στο πάτωμα”.

6. Ακούστε μουσική, δημιουργήστε μια χορογραφία, τραβήξτε την σε video και απολαύστε την όλοι μαζί.

7. Σκεφτείτε και δημιουργήστε τη δική σας οικογενειακή χειραψία.

8. Φτιάξτε το δικό σας vision board, βοηθήστε τα παιδιά σας να οραματιστούν τους βραχυχρόνιους στόχους τους (π.χ. να μάθουν να διαβάζουν καλύτερα, να κάνουν ρόδα με το ένα χέρι, να τελειοποιήσουν το κομμάτι που μελετούν στο τσέλο/πιάνο/κιθάρα/κτλ) βρείτε μαζί τις αντίστοιχες εικόνες σε περιοδικά και βιβλία, κόψτε και κολλήστε τις εικόνες σε ένα λευκό χαρτόνι. Τοποθετήστε το χαρτόνι σε σημείο που να το βλέπουν καθημερινά.

9. Role playing games…Αφήστε τα παιδιά σας να μοιράσουν τους ρόλους και ίσως μάθετε πολλά για την καθημερινή τους ρουτίνα στο σχολείο, στο σχολικό και τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές και φίλους.

10. PLEASE ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ!!!

enjoy yourselves

megalonontasmazi.com

Απάντηση