Φεστιβάλ

 “Japan Festival 2022”!

Κάτι διαφορετικό…

Μετά από το 1ο επιτυχημένο ιαπωνικό φεστιβάλ το 2019 με 5.000 επισκέπτες το φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στη διάδωση της ιαπωνική κουλτούρας στην Ελλάδα!

Japan festival is Back!


Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου 2022,

10:00 – 21:00,

Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

To Japan festival είναι η μοναδική οργανωμένη προσπάθεια στην Ελλάδα συλλογικής παρουσίασης της Ιαπωνίας, μέσα από όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού της, με σκοπό την επαφή του ευρύ κοινού με τον Ιαπωνικό Πολιτισμό, τις παραδοσιακές Τέχνες αλλά και την σύγχρονη Pop Κουλτούρα!

Παραδοσιακή Ιαπωνική Κουλτούρα, Anime & Manga, Videogames, Cosplay, Πολεμικές Τέχνες, Μουσική, Κινηματογράφος, Σχέδιο, Φαγητό και πάρα πολλά άλλα, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα, σε ένα μέρος!

Στο Ιαπωνικό Φεστιβάλ έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα ξεχωριστά Origami της Κατερίνας Χριστοφορίδη και να συμμετέχετε στο K’s workshop.

Origami ονομάζεται η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη διπλώματος χαρτιού, ενώ απαγορεύεται το κόψιμό του. Για τα αντικείμενα χρησιμοποιούνται πολλά ξεχωριστά κομμάτια χαρτιού, διαφόρων μεγεθών, χρωμάτων και υφών, αρχικά τις περισσότερες φορές, τετράγωνου σχήματος.

Στην εκθεσιακή αίθουσα θα βρείτε πίνακες της κυρίας Βερονίκης Δαμιανίδου.

Αφορά ένα μέρος της δουλειάς της που έχει έντονη επιρροή από την ιαπωνική εικαστική παράδοση καθώς και στοιχεία καλλιγραφίας τα οποία εντάσσονται μέσα σε έργα, δίνοντας τους έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα με λέξεις, φράσεις και ιδεογράμματα που συμπληρώνουν τις εικόνες, ελπίζοντας να τις αναδείξουν τόσο αισθητικά όσο και νοηματικά.

Η Hellenic Pro Wrestling Association είναι η πρώτη στη Ελλάδα σχολή όπου ασχολείται με το Ιαπωνικό pro wrestling από το 2018. Θα σας παρουσιάσει τον “μαγικό” κόσμο της επαγγελματική πάλης, όπως διδάσκεται στην Άπω Ανατολή.

Θα διδαχθούν λάβες όπου χρησιμοποιούνται στο σπορ, καθώς και διάφορες διαλέξεις για την φιλοσοφία της Ιαπωνικής πάλης και του πως είναι ένας επαγγελματίας παλαιστής.

Στο Ιαπωνικό Φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ξεχωριστές γεύσεις από τον πάγκο της Roku Gin Four Seasons of Greece !

Στα Ιαπωνικά, το Roku μεταφράζεται ως ο αριθμός έξι. Μέσα σε κάθε μπουκάλι Roku Gin, θα βρείτε έξι πολύ ιδιαίτερα βοτανικά προϊόντα που προέρχονται από την Ιαπωνία. Κάθε πτυχή του Roku Gin είναι φτιαγμένη από Ιάπωνες τεχνίτες με μια παράδοση αιώνων σχολαστικής προσοχής στη λεπτομέρεια.

Μάθετε περισσότερα.

Απάντηση