E – learning_Must-Know tips

πηγή:pixabay

Το γραφείο
Δημιουργήστε ένα χώρο διαβάσματος που θα έχει οπωσδήποτε ένα γραφείο, μια σωστή καρέκλα με ανατομική πλάτη, όπου τα πόδια του παιδιού θα πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα ή σε κάποιο υποπόδιο, φυσικό φως και ιδανικά παράθυρο για να μπαίνει οξυγόνο. Το παιδί θα πρέπει να έχει ένα οριοθετημένο γραφείο με όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να μην σηκώνεται κάθε λίγα λεπτά.


Η οργάνωση
Βοηθήστε το παιδί σας να οργανωθεί εξηγώντας του το νέο time plan αλλά και παρέχοντάς του όλα όσα θα χρειαστεί. Ενθαρρύνετε μια σταθερή ρουτίνα αλλά και ένα πλάνο για την οργάνωση των δραστηριοτήτων, χωρίς να είστε δεκτικοί σε μεγάλες αλλαγές. Θα πρέπει να υπάρχει με έναν τρόπο η πειθαρχία του σχολείου και στο σπίτι.
Φυσικά το ίδιο οργανωμένο θα πρέπει να είναι και το δωμάτιο. Οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την προσοχή του παιδιού μας, όπως παιχνίδια, αρκουδάκια, tablet κ.ά. θα πρέπει να απομακρυνθούν.


Το α΄ πληθυντικό
Να το πιο γνωστό λάθος της ελληνικής οικογένειας. «Τι έχουμε να διαβάσουμε σήμερα;», «Εμάς μας αρέσει πολύ η Γεωγραφία», «Είμαστε οι καλύτεροι μαθητές». Λάθος μεγάλο η χρήση του πρώτου πληθυντικού, καθώς το παιδί αισθάνεται πως δεν έχει την πλήρη ευθύνη για την απόδοσή του αφού τη μοιράζεται με το γονιό.


Εξηγήσεις
Εξηγήστε πως η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή και διατηρήστε «ζωντανή» την επαφή με το σχολείο, δείτε φωτογραφίες με τους φίλους του παιδιού και μιλήστε για
τη δασκάλα ή το δάσκαλο, τα χόμπι και για όλα όσα θα επιστρέψουν μόλις τα πράγματα μπουν και πάλι σε κανονική ροή. Μιλήστε ανοιχτά για το νέο ιό χωρίς να δίνετε όμως πληροφορίες για θανάτους. Εξηγήστε πως αντιμετωπίζουμε έναν ιό που το μόνο που «θέλει από εμάς» είναι να μείνουμε για λίγο σπίτι και να πλένουμε καλά τα χέρια μας.


Ανεξαρτησία
Την ώρα του μαθήματος το παιδί θα πρέπει να είναι μόνο του στο δωμάτιο προκειμένου να μπορεί να συγκεντρωθεί. Εσείς φροντίστε να μη διασπάται από τον ήχο του κινητού ή του σταθερού τηλεφώνου, του απορροφητήρα, της ηλεκτρικής σκούπας.

πηγή:pixabey

Έξτρα δραστηριότητες
Το σχολείο δεν είναι μόνο μαθήματα, διάβασμα και ίσως
κούραση! Έχει παιχνίδι, αθλήματα, γέλια και χαρές. Φροντίστε να προσφέρετε στο παιδί σας, ανάλογα με την ηλικία του, τη δυνατότητα να κάνει και άλλα πράγματα που
θα εκτονώσουν την ενέργειά του. Προγραμματίστε βόλτες στη γειτονιά, παιχνίδι στο μπαλκόνι ή κάποια πιο active δραστηριότητα που περιλαμβάνει σωματική κίνηση κάθε μέρα.


Το μενού
Είναι πολύ σημαντικό το παιδί, πριν ξεκινήσει τα μαθήματά του, να έχει φάει ένα πλήρες και θρεπτικό πρωινό και να έχει πιει νερό. Τοποθετήστε ένα ποτήρι με νερό στο γραφείο του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ στα διαλείμματα προσφέρετε ελαφρύ σνακ για ενέργεια!


Οι κανόνες
Θέστε κανόνες για τη νέα πραγματικότητα και μην αποθαρρυνθείτε αν πρέπει να τους επαναλάβετε ξανά και ξανά. Συμφωνήστε τις ώρες της τηλεόρασης ή του tablet
και μη διαπραγματευτείτε την ώρα του ύπνου γιατί θα φέρει ένα δύσκολο ντόμινο το επόμενο πρωί.


Η συμβολή του γονεά

Ο ρόλος του γονέα είναι εξαιρετικά σημαντικός στην περίπτωση της κατ’ οίκον διδασκαλίας. Δεν θα πρέπει να είναι ούτε ο φωτεινός παντογνώστης, που ξέρει τα πάντα και δίνει απαντήσεις χωρίς συχνά να του ζητηθούν, ούτε όμως ένα φάντασμα που απουσιάζει πλήρως αφήνοντας το παιδί να κολυμπήσει μόνο του σε άγνωστα νερά.


Η επιβράβευση

Μπορεί τα παιδιά να μην έχουν πλήρη εικόνα της παγκόσμιας συγκυρίας όμως είναι το ίδιο, ίσως και περισσότερο, αναστατωμένα με εμάς τους μεγάλους. Καθησυχάστε
τα σε καθημερινή βάση και επιβραβεύστε τα που τα καταφέρνουν τόσο καλά!

πηγή:pixabay

πηγή:boommag.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!