Είστε πάντα αυτό που πιστεύετε ότι είστε!

px

Μια νέα σχολική χρονιά σε λίγες μέρες ξεκινά…

Ανεξαρτήτως σε ποια εκπαιδευτική διάρθρωση ανήκουν τα παιδιά μας θεωρώ χρέος μας να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν την πεποίθηση εκείνη που θα καθοδηγεί τις πράξεις τους να παράγουν υψηλές προσδοκίες και που θα τους βοηθήσει να πετύχουν στη μετάπειτα ενήλικη ζωή τους.

Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να γνωρίζουν ότι η απόφαση είναι στο χέρι τους.

Άν πιστεύουν δηλαδή ότι μπορεί να τα καταφέρουν τότε θα τα καταφέρουν, και αν αυτό το πιστεύουν πολύ έντονα θα το εκπέμπουν και στους άλλους, επιφέροντας θετικές συνέπειες στη σχολική τους ζωή.

Αυτή η ιδέα σίγουρα θα κυριαρχήσει στη ζωή τους, στις αποφάσεις τους, στους στόχους τους και στη συνολική τους στάση.

Τι έχουμε καταφέρει ως γονείς ;

Τα παιδιά μας θα ενστερνιστούν το παραπάνω σκεπτικό ως στάση ζωής, αξιοποιώντας την πλήρη δυναμική τους με όλο το πάθος, την ενέργεια και τις δεξιότητες που διαθέτουν υπερβαίνοντας ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό για να πετύχουν ότι ονειρεύονται.

Τα παιδιά μας, επίσης, πρέπει να γνωρίζουν πως η επιτυχία στις εξετάσεις ή η πρωτιά/νίκη σε ένα ατομικό ή ομαδικό άθλημα είναι υπέροχες έννοιες αλλά ακόμα πιο υπέροχα είναι τα συναισθήματα που προκαλούν.

Τι έχουμε καταφέρει ως γονείς ;

Να διαχωρίσουν τη διαφορά μεταξύ των εννοιών επιτυχία και αποτυχία και να μη συμβιβάζονται απλώς και μόνο με την προσπάθεια.

Τα παιδιά μας χρειάζονται στη ζωή τους να θέτουν στόχους, να τους έχουν πάντα μπροστά τους προκειμένου να τους εμπνέουν και να τους κινητοποιούν ώστε να τους πετύχουν. Αλλά ακόμα και αν δεν έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν να μη συμβιβάζονται με την αποτυχία.

Τι έχουμε καταφέρει ως γονείς ;

Θα τους έχουμε βοηθήσει να μάθουν να εντοπίζουν τι πήγε λάθος, να δοκιμάσουν να αλλάξουν τακτική και να δοκιμάσουν ξανά ενεργοποιώντας μέσα τους τη δύναμη που θα τους βοηθήσει να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Η πρόοδος ενός μαθητής οφείλεται στην πίστη που έχει στον ευατό του, στην προσήλωση στους στόχους του και στη δική του εξάσκηση/δραστηριότητα.

πηγή:megalonontasmazi.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!