Φθινοπωρινά ταξίδια με τα παιδιά

google

Υπάρχουν και οι γονείς εκείνοι που δε το βάζουν κάτω…συνεχίζουν να προσφέρουν εμπειρίες στα παιδιά τους μέσα από τα ταξίδια και το φθινόπωρο…σε αυτούς τους γονείς ανήκουμε και εμείς που προσπαθούμε να ξεκλέβουμε τα πσκ για αποδράσεις και βιωματικά μαθήματα.

Θα μοιραστούμε μαζί σας τους αγαπημένους μας προορισμούς βήμα-βήμα συνεχίζοντας…με τη Θεσσαλονίκη…

Δε περίμενα πόσο άνετο θα ήταν ένα ταξίδι οδικώς 5 ωρών με παιδιά ηλικίας δημοτικού. Φυσικά σε αυτό βοήθησε, η επιλογή να ταξιδέψουμε βράδυ, να πάρουν μαζί τους τα devices (i-pad, tablet), μια στάση για φαγητό και η συζήτηση για την ιστορία της πόλης και γενικότερα της διαδρομής.

Φτάσαμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και τι πιο ιδανικό από το να έχεις επιλέξει να μείνεις στο κέντρο της πόλης.

Το RooMore Apartments που επιλέξαμε για τη διαμονή μας στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο Ιφιγένεια, ένα από τα δώδεκα κτίρια που απαρτίζουν την Πλατεία Αριστοτέλους από το 1960. Αφορά σε ένα χώρο στο κέντρο
της Θεσσαλονίκης όπου το στυλ συναντά την άνεση και την εξυπηρέτηση όπως να έχεις τη δυνατότητα πάρκινγκ και να σου προτείνουν που να φας το πρωινό σου ή να γίνει delivery στο διαμέρισμα.

google

Το Σάββατο το πρωί που η πόλη ακόμα έχει τους χαλαρούς ρυθμούς της είναι μια τέλεια ευκαιρία για περπάτημα στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Λευκό τον Πύργο, τις ομπρέλες Ζογγοπούλου, το άγαλμα του Μ.Αλέξανδρου και μια επίσκεψη στις κατακόμβες του ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Φυσικά και τη Ροτόντα που δεν καταφέραμε λόγω έργων να μπούμε αλλά είχαμε τη τύχη να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε με τον John Malkovich που και αυτός είχε την ίδια επιθυμία με εμάς χωρίς όμως θετική ανταπόκριση κατ’ εξαίρεση.

Φυσικά κάναμε και πολλές στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

Πάμε να δούμε που…

Butter Up.

google

Navarino Creperie

και καταλήξαμε αργά το απόγευμα στον Πύργο του ΟΤΕ – SKYLINE στο Βελίδειο.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο SKYLINE  Cafe Bar  βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στον τελευταίο όροφο του Πύργου του ΟΤΕ όπου προβάλλονται τα βασικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης σε μια σταδιακή κυκλική περιστροφή που διαρκεί 60 λεπτά.

Ήταν μια επιλογή που ζήτησαν τα κορίτσια και η κυκλική επιστροφή μια γενικότερη αποτύπωση της πόλης που τις εντυπωσίασε.

Η Κυριακή μας ήταν προαποφασισμένη για ξενάγηση στο Μουσειο Οίνου Γεροβασιλείου.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι επισκέψιμο από τους οινόφιλους και όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού.

Η ξενάγηση πραγματοποιείται με οινο-ξεναγό και περιλαμβάνει τον αμπελώνα, τους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, της παλαίωσης και του Μουσείου Οίνου. Η διάρκειά της κυμαίνεται 45’-60’.

Στο εστιατόριο του κτήματος – έναν υπέροχο διαμορφωμένο χώρο – μπορείτε να δοκιμάσετε υπέροχες σαλάτες και προτάσεις και να δοκιμάσετε από τη λίστα κρασιών του κτήματος.

Το Μουσείο Οίνου έχει δώσει τη δυνατότητα στο κτήμα να παρουσιάσει στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοσοφία του: το κρασί είναι ένα πολυδιάστατο αγαθό. Η πολιτισμική του διάσταση ξεκινά από τον τρόπο που καλλιεργείται το αμπέλι και συνεχίζεται μέχρι και τον τρόπο που καταναλώνεται στο τραπέζι.

Τα κορίτσια έτρεξαν στους αμπελώνες για ώρες και ήρθαν σε επαφή με τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στους προαύλιους χώρους.

Tip: Δοκιμάστε πίτες και απολαύστε το φαγητό!

Θα μας θυμηθείτε….

megalonontasmazi.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!