Φθινοπωρινά ταξίδια με τα παιδιά

google

Υπάρχουν και οι γονείς εκείνοι που δε το βάζουν κάτω…συνεχίζουν να προσφέρουν εμπειρίες στα παιδιά τους μέσα από τα ταξίδια και το φθινόπωρο…σε αυτούς τους γονείς ανήκουμε και εμείς που προσπαθούμε να ξεκλεβουμε τα πσκ για αποδράσεις και βιωματικά μαθήματα.

Θα μοιραστούμε μαζί σας τους αγαπημένους μας προορισμούς βήμα-βήμα ξεκινώτας από το αγαπημένο μας μέρος…το Ναύπλιο…

Θα αναφέρω τα αγαπημένα μας μέρη που κάθε φορά είναι σα να πάμε για 1η φορά…

Θα πρότεινα να ξεκινήσετε τη μέρα σας μετά το πρωινό από το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας ”Σταθμός” και στη συνέχεια να μεταβείτε στον πολυχώρος φουγάρο όπου τα έχει όλα για να περάσετε όλο το μεσημέρι του Σαββάτου εκεί, να κάνουν και τα παιδιά κάποιο εργαστήριο εκαστικών – ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και κλείστε θέση – να φάτε και να παίξουν τα παιδιά ελεύθερα.

Το πιο φρέσκο παγωτό αλλά και χειροποιαστά γλυκά θα τα βρείτε στο γλυκοπωλείο L’ amande

google

…και για κάποιους σαν εμένα που έχουν αδυναμία στις πίτες, όπως ταχινόπιτα, θα πρότεινα να επισκεφτούν το Περγαμόντο που φημίζεται επίσης και για τους λουκουμάδες του.

google

Για το βραδινό σας, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μέντα και να καθήσετε στην πίσω αυλή που είναι ιδανική για παιδιά.

google

Η Κυριακή σας, μπορεί να ξεκινήσει περνώντας από το COSMOS Bakery…

google

…ώστε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για τους αρχαιολογικούς χώρους είτε των Μυκηνών είτε του κάστρου Παλαμιδίου. Προτείνουμε αν έχετε να επιλέξετε, το μουσείο των Μυκηνών που θεωρούμε πως αξίζει να το επισκεφτείτε με τα παιδιά.

Αν έχετε χρόνο μπορείτε να κάνετε μια στάση στην πόλη του Άργους και να σταματήσετε για μια βόλτα στην πλατεία. Έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια ανάπλασής της από τις τοπικές αρχές που θα σας εντυπωσιάσει.

google

Η προτασή μας για μια στάση εκεί είναι το Amelie all day brunch

google

Για όσους ξεκινήσουν από την Παρασκευή, μη χάσουν μια προγραμματισμένη ξενάγηση στο οινοποιείο Σκούρας – θα χρειαστεί να κλείσετε τηλεφωνικά προσωπική ξενάγηση-. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθουν και εσείς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία οινογευσίας.

Οι εγκαταστάσεις είναι υπέροχες και η οικογένεια απίστευτα φιλόξενη.

google

Θα μας θυμηθείτε….megalonontasmazi.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!