Ηλιοπροστασία για παιδιά – με φυσικούς τρόπους!!!

Ήλιος, η φυσική πηγή της βιταμίνης D.

Η βιταμίνη D υποστηρίζει τη μυϊκή και σκελετική υγεία αλλά και την εύρυθμη λειτουργία όλου του οργανισμού. Διαπίστωσα, όμως, πως από το άγχος μου να μην “καούν” οι μικρές μου από τον ήλιο, τους καλοκαιρινούς μήνες, η χρήση παιδικού αντιηλιακού από μέρους μου ίσως και να είναι υπερβολική, με αποτέλεσμα της έλλειψής της στο δέρμα τους, παρόλη, την πολύωρη έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία.

Έψαξα, λοιπόν, και σας συστήνω, τι πρέπει να κάνετε ως γονείς, ιδιαίτερα με μικρά παιδιά, για να έχετε καλή σχέση με τον αγαπημένο μας ήλιο. Tο αντηλιακό είναι μέτρο προστασίας φυσικά αλλά χωρίς υπερβολές όταν το χρησιμοποιούμε και αφού πρώτα, κάνουμε όλα τα παρακάτω:

1. Σκιά – δεν κοστίζει τίποτα!
Κοιτάξτε, λοιπόν, αμέσως όταν φτάνετε κάπου, ποιες είναι οι δυνατότητες να καθίσετε σε ένα έστω λιγάκι σκιερό μέρος.

2. Καπέλο με μεγάλο γείσο το οποίο θα προστατέψει το κεφάλι από τη θερμότητα αλλά και το πρόσωπο, το σβέρκο και αρκετά μεγάλο μέρος ενός παιδικού σώματος διότι θα σκιάζει το παιδί συνέχεια όπου και να πηγαίνει.

3. Και τα πιο ελαφριά ρούχα προστατεύουν. Φορέστε τους ανοιχτόχρωμα ρούχα, όσο πιο μακριά και ελαφριά γίνεται έτσι ώστε να μπορούν να ιδρώνουν και να αποβάλλουν θερμότητα, αλλά να προστατεύονται θαυμάσια από τον ήλιο.

4. Αντιηλιακά Μαγιό. Όταν το παιδί σας θέλει να κολυμπήσει, είναι καλό να βάλετε ένα κανονικό μαγιό. Αλλά όταν είναι έξω με τα κουβαδάκια του και παίζει με τις ώρες, τα αντηλιακά μαγιό είναι πραγματικά καταπληκτικά.

5.Αντηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητο για να μην έχουμε πάρα πολλά εγκαύματα από παιδιά στο αυτοκίνητο, και πολλές φορές μόνο από τη μια πλευρά του προσώπου ή του χεριού.

6. Αντιηλιακό για παιδιά που να αναγράφει πάνω «μόνο φυσικά φίλτρα».

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε επίσης

Βιταμίνη D: ο σύγχρονος σύμμαχός μας

πηγή:kemper.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!