“ΠΑΙΔΙΑ, ΣΕΙΣΜΟΣ!” 

px

Σε περίπτωση σεισμού τα παιδιά μας είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τις πρώτες απαραίτητες κινήσεις για να μπορέσουν να προφυλαχθούν.

Γι’ αυτό, ως γονείς, μην αμελείτε την προσωπική ενημέρωσή σας καθώς και των παιδιών σας ακόμη κι αν δε χρειαστεί ποτέ να εφαρμόσετε ότι θα μάθετε σχετικά, γεγονός που το ευχόμαστε!

Σας προτείνουμε, πιο κάτω, μια γενική οδηγία και μια πρακτική που ακολουθούμε ως οικογένεια.

Γενική οδηγία:

Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση αν είμαστε στο σχολείο πέφτουμε κάτω από το θρανίο ή το τραπέζι αν είμαστε στο σπίτι, συρρικνώνουμε τον όγκο μας, καλύπτουμε το κεφάλι μας και κρατιόμαστε από το πόδι μιας καρέκλας ή του τραπεζιού για να παραμείνουμε σταθεροί κατά τη διάρκεια της δόνησης.

Οικογενειακός Σχεδιασμός:

ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης που αρχικά το παρουσιάσαμε ως παιχνίδι στις κόρες μας αλλά τα οφέλη που αποκτήσαμε όλοι μας βιωματικά είναι θαυματουργά…

google

Δημιουργήστε ένα οικογενειακό αντισεισμικό σχέδιο προκειμένου να γνωρίσετε τα ασφαλή σημεία σε κάθε δωμάτιο (κάτω από τραπέζια, γραφεία ή τους εσωτερικούς τοίχους) του σπιτιού.

Καλό είναι να τονίσετε στα παιδιά και τα επικίνδυνα σημεία (παράθυρα, καθρέπτες, κρεμάμενα αντικείμενα, τζάκια και ψηλά έπιπλα) που θα πρέπει να αποφεύγουν.

Κάνετε πρακτικές ασκήσεις, όλοι μαζί, τακτικά αλλά σε μη ανακοινώσιμες ώρες και μέρες δίνοντας εναλλάξ το ρόλο του μέλους της οικογένειας που θα φωνάζει ΠΑΙΔΙΑ,ΣΕΙΣΜΟΣ.

Μάθετε να προσφέρετε πρώτες βοήθειες και τεχνικές ανάνηψης.

Αποφασίστε σε ποιο σημείο θα συναντηθεί η οικογένειά σας, σε περίπτωση που χαθείτε.

Να έχετε έναν κατάλογο με αριθμούς τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης.

Επιλέξτε ένα φίλο εκτός περιοχής ή συγγενή, που τα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να τηλεφωνήσουν μετά το σεισμό και να ειδοποιήσουν για την κατάστασή σας.

Ετοιμάστε ένα φορητό σάκο επιβίωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

play & learn!

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!