Οδηγός διακοπών: Λιχαδονήσια

lichadonisia.com

Όταν μιλάμε για τα Λιχαδονήσια ή τις Λιχάδες στην ουσία αναφερόμαστε σε ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ της Φθιώτιδας, Εύβοιας και Μαγνησίας.

To σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελεί έναν ενιαίο ηφαιστειακό σχηματισμό. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι κατάφυτο και εκεί βρίσκεται η παραλία με τα τιρκουάζ νερά και καλά οργανωμένο beach bar.Η περιήγηση συνεχίζεται με την εντυπωσιακή επίσκεψη ενός ναυαγίου στα δυτικά του νησιού, μέσα σε μία σειρά από ξέρες,και γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα.

 Τα Λιχαδονήσια αποτελούνται εκτός από τη Μανολιά, τη Μεγάλη Στρογγυλή (η οποία είναι ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο), τη Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, τη Βαγιά, το Βορήα, το Λιμάνι, καθώς και από άλλους μικρούς σκοπέλους, που ονομάζονται Ποντικονήσια.

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η παρουσία μιας χαριτωμένης οικογένειας από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους. Οι εμφανίσεις τους είναι συχνές κατά την διάρκεια της ημέρας και οι πόζες τους για επιδέξιους φωτογράφους ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Η πρόσβαση στα Λιχαδονήσια είναι πολύ εύκολη. Μια ανάσα από τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή φυλάει το πολύτιμο μυστικό της … τα κατάφυτα νησάκια με το απέραντο γαλάζιο, τα Λιχαδονήσια ρίχνουν το γάντι στην Καραϊβική.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε επίσης

Οδηγός διακοπών: Νησί Τριζόνια

πηγή:lichadonisia.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!