Σκανδιναβικός μινιμαλισμός – Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Η διαδικασία στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου

είναι πάντοτε μαγική

και ξεκινά κάπως έτσι…

…ανοίγεις τα κλαδιά, περνάς τα φωτάκια, τα στολίδια και στο τέλος το αστέρι στην κορυφή ενώ ακούς χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η ατμόσφαιρα που χαρίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι γιορτινή και εσύ απολαμβάνεις να κάθεσαι με τις ώρες και να το χαζεύεις και αυτά τα βράδια δε συγκρίνονται με αυτά του υπόλοιπου χρόνου.

Το δέντρο στο σαλόνι σημαίνει καθημερινη γιορτή!

Το megalonontasmazi.com σας προτείνει για αυτά τα Χριστούγεννα το Σκανδιναβικό στυλ ως μια εξαιρετική πρόταση διακόσμησης.

Πάμε να μάθουμε το γιατί…

 Οι Σκανδιναβοί ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Χριστούγεννα και Άγιος Βασίλης.

Φυσικό ξύλο, μαύρο και άσπρο, έλατα, στεφάνια από δέντρο, ρουστίκ φανάρια.

Ο μινιμαλισμός είναι το σύνθημα στο Σκανδιναβικό σχεδιασμό των Χριστουγέννων και αυτό σημαίνει απλότητα και λειτουργικότητα.

Το design και η λειτουργικότητα πρέπει να είναι προσιτά για όλες τις κοινωνικές ομάδες γεγονός που καθιστά το σκανδιναβικό στυλ πολύ σημαντικό, αφού θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Στους περισσότερους χώρους κυριαρχεί το λευκό χρώμα και γενικά γήινες αποχρώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί προβλέπουν ότι το σπίτι πρέπει να είναι φωτεινό και να σου προσφέρει ξεκούραση και χαλάρωση. Έτσι, διαλέγουν ήπιους χρωματισμούς και αφήνουν τα υλικά τους στην πρωτογενή τους μορφή, με αυτό τον τρόπο, οι μεγάλες επιφάνειες δε μπουκώνουν και έτσι αναπνέει όλος ο χώρος.

Η σκανδιναβική διακόσμηση γενικότερα δεν έχει την πολυτέλεια αλλά μια ευγενική λιτή και εξελιγμένη φινέτσα.

Δείτε τα Χριστούγεννα με άλλη οπτική. 

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!