Πως να αναγνωρίσετε το ταλέντο του παιδιού σας

pixabay

Κάθε παιδί έχει μοναδικές ικανότητες, γενετικά και φυσικά.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν οι γονείς ποια είναι η ικανότητα (ταλέντο) του παιδιού τους, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει επιτυχημένο και να κάνει ό, τι αγαπά στη ζωή του. Σε κάθε παιδί, λοιπόν, οι γονείς πρέπει να καταλάβουν τι είναι διαφορετικό, τι δηλαδή μπορεί να κάνει καλύτερα από τα υπόλοιπα συνομήλικα παιδιά-συμμαθητές του.

Tips:

Mη φοβάστε να υπερφορτώσετε το παιδί σας. Όσους πιο διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων δοκιμάσει τόσο το καλύτερο.

Ενθαρρύνεται το παιδί σας να συμμετέχει σε δοκιμαστικά μαθήματα όπως σε θεατρικές παραγωγές, στον αθλητισμό, το σχέδιο και τη μουσική, μιλήστε με τους εκπαιδευτές και ζητήστε τους να αξιολογήσουν το παιδί σας.

Τα χόμπι που δεν του αρέσουν θα εξαλειφθούν με την πάροδο του χρόνου.

Το βασικό στοιχείο παρατήρησής σας πρέπει να είναι η επιθυμία του να συνεχίσει και στον επόμενο κύκλο δράσης και φυσικά να πηγαίνει με χαρά.

Ιδιαίτερη προσοχή:

  • Το ενδιαφέρον και η πρωτοβουλία πρέπει να ενθαρρύνονται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τιμωρείται η απροθυμία του παιδιού σας να συμμετέχει σε έναν επόμενο κύκλο.
  • Συχνά, θέλετε το παιδί σας να ασχοληθεί με τα δικά σας ταλέντα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί μόνο επειδή δεν τα καταφέρατε οι ίδιοι στην αντίστοιχη ηλικία.
  • Μην αναγκάζετε το παιδί σας να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν. Αφήστε το να διαλέξει τι το ενδιαφέρει. Το παιδί σας δεν έχει λιγότερα ταλέντα από εσάς, είναι απλά διαφορετικά!
pixabay

megalonontasmazi.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!