4 συνήθειες που μας κάνουν καλό

pixabay

1. Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ καλοί στο να είμαστε ευγενικοί με τους άλλους, αλλά ξεχνάμε να κάνουμε αυτό το πατ πατ στον ίδιο μας τον εαυτό. Η επιστήμη τώρα μας λέει ότι το να είμαστε ευγενικοί με εμάς τους ίδιους κάνει καλό στη ψυχική μας υγεία. Και εμείς την ακούμε την επιστήμη. Από σήμερα, λοιπόν, ξεκίνα να είσαι υποστηρικτικός και φιλικός ως προς εσένα.

2. Μάθε να είσαι ευγνώμων

Όταν αυξάνεις το επίπεδο της θετικότητας, ο εγκέφαλός σου λειτουργεί καλύτερα από όταν κάνεις αρνητικές ή ουδέτερες σκέψεις ή είσαι στρεσαρισμένος. Μπορείς να εκπαιδεύσεις, λοιπό, τον εγκέφαλό σου να είναι χαρούμενος και αισιόδοξος  αν γράφεις κάθε μέρα, επί 21 συνεχόμενες ημέρες, τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. 

3. Να συγχωρείς τους άλλους

Η συγχώρεση συνδέεται με την παραγωγικότητα και με λιγότερα ψυχικά και σωματικά προβλήματα υγείας, όπως στενοχώρια και πονοκέφαλοι.

Όταν γίνεις master της συγχώρεσης, τότε θα δεις πως είναι και ένας αποτελεσματικός τρόπος να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη και να βάλεις τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί πως όταν οι συνάνθρωποι παρατηρήσουν άλλους να συγχωρούν, δημιουργείται ένα θετικό κλίμα στο οποίο οι σχέσεις είναι πιο ποιοτικές.

4. Μάθε να κάνεις υπομονή 

Σε περιόδους κρίσης, τα πάντα μπορούν να μοιάζουν σας επείγον περιστατικό και η επιλογή να κάνεις τα πράγματα πιο γρήγορα μπορεί να οδηγήσει σε χάος και μπέρδεμα.

Προσπάθησε να κάνεις υπομονή και να μελετάς τα συναισθήματά σου.

Οι άνθρωποι που δείχνουν υπομονή φτάνουν πιο κοντά στους στόχους τους και είναι περισσότερο ικανοποιημένοι όταν τους κατακτούν, σε σχέση με αυτούς που δείχνουν λιγότερη υπομονή.

πηγή:ladypapaya.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!