Οδηγός διακοπών:Cherryland

Η Cherryland ή αλλιώς Αγρόκτημα Φωκαέων αποτελεί έργο δύο νέων Αθηναίων, της Σουζάνα και του Πέτρου, οι οποίοι αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το αγρόκτημα της περιοχής και να προσφέρουν ανάσα δροσιάς σε χιλιάδες ταξιδιώτες, παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους και φυσικά επαφή με τη φύση.

Το  Αγρόκτημα Φωκαέων βρίσκεται στο χωριό Κερνίτσα Αχαΐας και για να το προσεγγίσετε θα πρέπει να ακολουθήσετε το δρόμο από Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα. Βρίσκεται πριν από το Μέγα Σπήλαιο και θα σας κάνει να απολαύσετε μια κατάφυτη διαδρομή υπό τον ήχο του Βουραϊκού.

Στο όμορφο αυτό πάρκο θα μπορέσετε να γίνετε ένα με τη φύση περπατώντας ανάμεσα σε πλατάνια, βελανιδιές, έλατα και οπωροφόρα δέντρα φυσικά με κερασιές. Γάργαρα ποταμάκια και λίμνες για ένα διάλειμμα δροσιάς, ενώ δραστηριότητες περιμένουν μικρούς και μεγάλους λίγα μέτρα πιο κάτω.

Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε ιππασία με τα παιδιά σας, κι αν δεν το έχετε τολμήσει τόσο καιρό, μη φοβάστε. Υπάρχουν έμπειροι συνοδοί για να μάθετε σιγά σιγά να ιππεύσετε και να απολαύσετε μια καταπράσινη διαδρομή.

Για εσάς που λατρεύετε την πεζοπορία, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μονοπάτια. Ξεχωρίζουμε εκείνο του Λαδοπόταμου, όπου θα μπορέσετε να δείτε τις βάθρες για φυσικό υδρομασάζ, καταρράκτες αλλά και καταπράσινα τοπία για πικ νικ.

Για τους μικρούς μας φίλους, διατίθεται ένας μεγάλος υπαίθριος, χειροποίητος παιχνιδότοπος με χορτοσπιτάκια, δεντρόσπιτα και μια ξύλινη άμαξα για ατελείωτο παιχνίδι. Ακόμα, γαϊδουράκια περιμένουν τα παιδιά σας για σύντομες βόλτες στην εξοχή, ενώ ο αχυρώνας φοράει τα «καλά» του, μετατρέπεται σε κινηματογράφο και παρουσιάζει τις πιο αγαπημένες παιδικές ταινίες.

Συνεπώς, εάν λατρεύετε τη ζωή στο χωριό ή θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, στη Cherryland θα ζήσετε κοντά στη φύση και τις δραστηριότητές της. Εκεί θα μπορέσετε να συμμετέχετε στο άρμεγμα και το τάισμα των ζώων, αλλά και να φροντίσετε τα περιβόλια και τα δέντρα. Εάν σας πιάσει καμία λιγούρα, λίγο πιο κάτω σας περιμένει η φάρμα για να προμηθευτείτε φρέσκα αγνά υλικά για τα συνοδεύσετε με το φρέσκο ζυμωτό ψωμί που σας περιμένει μαζί με τις πίτες που αν θέλετε μπορείτε να βοηθήσετε στην παρασκευή τους μαζί με τα παιδιά σας.

Αν σας άρεσε αυτό άρθρο διαβάστε επίσης

“Οδηγός διακοπών: Παύλιανη”

πηγή:itravelling.gr

One thought on “Οδηγός διακοπών:Cherryland

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!