Πεζοπορία με παιδιά…

eosartas

Δε μπορούσα να φανταστώ πόσο πολύ θα απολαμβάναμε μαζί με τα παιδιά μας μια πεζοπορία αν δε τη ζούσα…

Η αλήθεια είναι πως το σχεδιάζαμε καιρό τώρα, αλλά την άνοιξη, που η φύση ανθίζει, τα νερά τρέχουν και τα έντομα ξυπνάνε είναι η ιδανική εποχή για εμάς να περπατήσουμε με την καλύτερη παρέα.

Ξεκινήσαμε αναζητώντας τον σύλλογο και τον κατάλληλο οδηγό για μια πρώτη επαφή με την πεζοπορία.

Φτιάξαμε τα σακίδιά μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό – παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο, νερό, κολατσιό, αδιάβροχο, καπέλο – και ήμασταν έτοιμοι για μια παραποτάμια διαδρομή παράλληλα στον Αρκαδικό ποταμό Μυλάοντα.

google

Το ποτάμι ήταν πάντα δίπλα μας, κάτω από τα επιβλητικά πλατάνια, συναντήσουμε παλιούς νερόμυλους, το πετρόκτιστο μονότοξο γεφύρι στη θέση Ζαρζί και φτάσαμε μέχρι και σε μια βραχοσπηλιά ενός ασκηταριού στις όχθες του Μυλάοντα!

Ως γονείς καταλάβαμε πως η πεζοπορία με τα παιδιά είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο. Εξερευνήσαμε μαζί τη φύση γύρω μας, τα αφήσαμε να αναπτύξουν το ένστικτό τους, και τους δώσαμε χρόνο να προσαρμοστούν στο περιβάλλον και να βρουν το ρυθμό τους.

Διαπιστώσαμε πως η πεζοπορία είναι διασκεδαστική που μαγεύει τους μικρούς πεζοπόρους και δημιουργεί δυνατούς δεσμούς μαζί τους αλλά και βοηθά εμάς τους γονείς να γίνουμε και πάλι παιδιά!

Διαλέξτε λοιπόν και εσείς μια όμορφη πεζοπορική διαδρομή και ζήστε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

eosartas

megalonontasmazi.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!