Γιατί ένα παιδί να ξεκινήσει την Ιστιοπλοϊα…

google

Αυτό το καλοκαίρι είπαμε να δοκιμάσουμε μια νέα δραστηριότητα…

και τα κορίτσια αποφασίσανε…

Ιστιοπλοϊα!

Πάμε να μάθουμε γιατί…

Η Ιστιοπλοϊα, ή εάν προτιμάτε η τέχνη του αρμενίσματος είναι το ιδανικό άθλημα για τα παιδιά καθώς δεν είναι μία ακόμη αθλητική δραστηριότητα, είναι τρόπος ζωής που θα τα ακολουθεί για πάντα.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει σε κάποιον ιστιοπλοϊκό όμιλο από την ηλικία των 5 – 6 ετών με βασική προϋπόθεση να γνωρίζει κολύμπι. Ο Όμιλος, του παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας, αλλά θα πρέπει να μπορεί να επιπλέει και μόνο του.

Τα παιδιά αθλούνται στη θάλασσα, το καθένα στο δικό του σκαφάκι, με το δικό του εξοπλισμό και ρουχισμό που καθαρίζονται σχολαστικά από τους εκπαιδευτές και τους γονείς.

Τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται ένα σκάφος (Optimist), το πανί, τα σκοινιά και τα εξαρτήματα, ώστε να μετακινούνται στη θάλασσα – πάντα υπό την επίβλεψη του προπονητή που βρίσκεται σε φουσκωτό δίπλα του – να προσανατολίζονται, να υπολογίζουν τον αέρα και τη θάλασσα.

To σύνθετο αυτό περιβάλλον βοηθά στην ανάπτυξη πληθώρας δεξιοτήτων, όπως, κινητικές, προσανατολισμού και διαχείρισης αποφάσεων.

Επίσης, καλλιεργεί πειθαρχία, υπευθυνότητα και συνεργασία.

Έτσι, τα παιδιά, γίνονται πιο ανεξάρτητα και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Τι εξοπλισμός, λοιπόν, χρειάζεται για να κάνει κάποιος ιστιοπλοΐα;

Ισοθερμική φόρμα, καπελάκι, αντιηλιακό, μαγιό, πετσέτα, ένα αδιάβροχο – αντιανεμικό, μποτάκια με μαλακή αντιολισθητική σόλα μερικές αλλαξιές ρούχα (εσώρουχα-φούτερ κ.λ.π) και είμαστε έτοιμοι να σαλπάρουμε…

πηγή:vmgfactory.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!