Οδηγός διακοπών: Νησί Τριζόνια

Tριζόνια, το κρυφό καταπράσινο νησί του Κορινθιακού…

ας το γνωρίσουμε…

Το νησί Τριζόνια είναι ένα πραγματικά εμπνευσμένο τοπίο και ένα από τα τελευταία του είδους του.

Τα Τριζόνια είναι ένα νησί άγνωστο στους πολλούς και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μονοήμερες εκδρομές, για οικογενειακές διακοπές και για όσους αποζητούν ξεκούραση και ηρεμία, μακριά από θορύβους, καθώς απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, αποτελώντας ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.

Είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί σε ολόκληρο τον Κορινθιακό κόλπο, που βρίσκεται ανάμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Το νησάκι έχει έκταση μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ. και περπατιέται εύκολα.

Ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Τριζονίων που περιλαμβάνει τρία κύρια νησιά (Αγ. Ιωάννης, Πλανέμι και Πρασούδι) κυρίαρχη άποψη σύμφωνα με την οποία το νησί πήρε το όνομά του ενώ η δεύτερη άποψη βασίζεται στο ομώνυμο έντομο.

Απέχει από την Αθήνα 240 χλμ. και από την Πάτρα 40 χλμ. δηλαδή οδικώς, το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα και περίπου 30 λεπτά από την Πάτρα.

Tα Τριζόνια συνδέονται με τις βόρειες ακτές του Κόλπου της Κορίνθου μέσω ενός σκάφους που κάνει συχνά δρομολόγια από το χωριό Χάνια. Η ρομαντική διαδρομή διαρκεί περίπου 5 λεπτά!

Το νησί διαθέτει τρεις παραλίες.

 Η μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο.

Το φιλόξενο χωριό σας προσκαλεί να περάσετε μια τέλεια εμπειρία σε μια μαγική και φιλική για το παιδί ατμόσφαιρα, ενώ αρκετές έξοχες ταβέρνες και μπαρ προσφέρουν αυθεντικά ελληνικά πιάτα, φρέσκα θαλασσινά και δροσιστικά ποτά.

Ελιές, αμυγδαλιές, αμπέλια, φραγκοσυκιές, δενδροκυπάρισσα, σχίνοι, πουρνάρια και ευκάλυπτοι συμπληρώνουν το θαλασσινό τοπίο.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε επίσης

Οδηγός διακοπών: Κιβέρι Αργολίδας

πηγή:trizonia.info

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!