Αττική Οδός: στο Παιδικό Μουσείο με δράσεις για την οδική ασφάλεια

Η διαδραστική έκθεση με τον τίτλο «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των εταιρειών «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», κι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών και τους ενήλικες συνοδούς τους.

Σκοπός της δράσης είναι η καλλιέργεια σωστής κυκλοφοριακής αγωγής συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γνώσης, της επίγνωσης, των δεξιοτήτων καθώς και στην δημιουργία συμπεριφορών, απαραίτητων για την ασφαλή συμμετοχή των οδηγών στους δρόμους.

Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο περιβάλλον με δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις, φανάρια, σήματα της τροχαίας, το κουβούκλιο του τροχονόμου, μια στάση λεωφορείου, ένα εργοτάξιο με εργαλεία, στολές εργασίας και υλικό οδοποιίας καθώς και οχήματα με χώρο στάθμευσης που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά για βιωματική μάθηση και άσκηση, ενώ παράλληλα τα βοηθά να υιοθετήσουν ασφαλείς τρόπους οδικής κυκλοφορίας ως πεζοί, ποδηλάτες, επιβάτες ή οδηγοί.

Μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τη συνεργασία, τα παιδιά αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους ανακαλύπτουν πώς να κινούνται στον δρόμο, τις διαβάσεις και τα φανάρια και να αναγνωρίζουν τις πινακίδες σήμανσης που συναντούν γύρω τους.

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου του Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19 και λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, χάρη στη συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, του Δήμου Αθηναίων.

Το Μουσείο έχει ανοίξει για το κοινό με απόλυτο σεβασμό στα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα, για τους προσεχείς μήνες θα λειτουργεί κάθε Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τετάρτη 17:00 – 20:00 και με προγραμματισμένο ραντεβού στο 2103312995 σύμφωνα με τις χρονικές ζώνες που έχουν οριστεί.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε επίσης

“H Αθήνα καλωσορίζει το δικό της Ολυμπιακό Μουσείο”

πηγή:moveo.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!