Το άγχος δε «γράφει» ποτέ καλά – Το Τεστ

Με αφορμή το 1ο Quiz (test) της μεγάλης μου κόρης, η συμπαντική ενέργεια μίλησε, μου θύμισε, με δίδαξε και με έβαλε στη θέση μου.

Παρακολουθώντας ελάχιστα tv αυτό το σαββατοκύριακο, πέτυχα το παρακάτω video, που μόνο τυχαία δε βρέθηκε μπροστά μου…και το θέμα αυτού…σχολικό άγχος.

 Με την έναρξη της σχολικής ηλικίας (από 6-12 ετών) τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν άγνωστες υποχρεώσεις, στις οποίες μέχρι τότε δεν είχαν εξοικειωθεί.

Ως γονείς θα πρέπει να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά μας και να αντιλαμβανόμαστε την οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Συχνά τα παιδιά αγνοούν την αιτία του άγχους τους ή δυσκολεύονται να τη μοιραστούν μαζί μας.

Επίσης, επειδή σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ ενοχικά, μπορεί να θεωρούν ότι φταίνε τα ίδια που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους όπως θα θέλαμε εμείς ως γονείς.

Ας τους εξηγήσουμε ότι είναι φυσιολογικό να βιώνουν δυσάρεστα συναισθήματα, ότι τα καταλαβαίνουμε και ας προσπαθήσουμε να βρούμε μαζί τρόπους αντιμετώπισης του άγχους τους πριν να είναι αργά και έρθουμε αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο με το άγχος των ίδιων μας των παιδιών.

πηγή:onmed.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!