ταξίδι στο εξωτερικό με τα παιδιά

adu dhabi

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μοιραστώ κάποιες από τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες που ζήσαμε από το πρόσφατο ταξίδι μας στο adu dhabi. 

Καταρχάς ένα ταξίδι στο εξωτερικό με παιδιά θα πρέπει να σχεδιάζεται για τα παιδιά…οπότε καλό θα ήταν να αφήσετε εκτός προγραμματισμού τα ψώνια για ώρες και ότι συνηθίζατε να απολαμβάνεται με τις ώρες όταν ταξιδεύατε χωρίς παιδιά.

Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολο αλλά όταν θα τα βλέπετε να διασκεδάζουν θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω.

 Μέσα από αυτό το άρθρο, λοιπόν θέλω να μοιραστώ κάποια tips για όποιον σχεδιάζει ένα αντίστοιχο ταξίδι στο εξωτερικό με τα παιδιά του.

1. Τα μουσεία αλλιώς

…επισκεφτείτε παιδικά μουσεία ή αναζητήστε πτέρυγες μουσείων αφιερωμένες στα παιδιά.


louvre – abu dhabi

2. Ζήστε την καθημερινότητα ενός ντόπιου – πηγαίνετε cinema, για bowling, στο πάρκο της γειτονιάς και στο super market. Συγκρίνετέ τα με τα δικά μας και ακούστε τη γνώμη των παιδιών σας, μπορεί να σας ξαφνιάσει ευχάριστα ή και όχι.

3. Οπωσδήποτε ναι σε παιδότοπο ή νεροτσουλήθρες. Ανεξαρτήτως της χώρας που θα επισκεφτείτε 1 μέρα θα πρέπει να την αφιερώσετε σε κάτι άκρως παιδικό καθώς είναι μια ευκαιρία να ξαναγίνετε και εσείς παιδιά.

kidZania – abu dhabi

4. Αφήστε τα παιδιά σας να μιλήσουν στα αγγλικά από τη στιγμή που θα μπουν στο αεροπλάνο ώστε να αποκτήσουν επιπλέον αυτοπεποίθηση.

5. Μια πρόταση για οικογένειες με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, είναι η επίσκεψη σε ντόπια πανεπιστήμια. Είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτούν τα παιδιά το κυρίως campus ενός Πανεπιστημίου και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τα όνειρά τους. Για εμάς τους γονείς από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία να συγκρίνουμε τιμοκαταλόγους και γενικότερα budget.

6. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ντόπιων. Από την κουζίνα τους, τη θρησκεία τους, τα πρόστιμα στους δρόμους, την εκπαίδευση, την ασφάλεια. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να μπορούν να αξιολογούν και να βαθμολογούν το κάθετί από μικρή ηλικία.

koshari

megalonontasmazi.com

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!