Οδηγός διακοπών:Μεθώνη

πηγή:google

Στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού Μεσσηνίας και σε απόσταση 61 χλμ  από την πόλη της Καλαμάτας βρίσκεται η Μεθώνη. Μία όμορφη παραλιακή κωμόπολη με μοναδικά αξιοθέατα. 

Η Μεθώνη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης, και αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές κωμοπόλεις της Πελοποννήσου που υπήρξε ονομαστή για το στρατηγικής και εμπορικής σημασίας λιμάνι της.

Εδώ βρίσκεται και το επιβλητικό Ενετικό κάστρο, ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, ονομαστό για την οχυρωματική του θέση στα χρόνια του Μεσαίωνα και της Τουρκοκρατίας.

Στη Μεθώνη υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες, άλλες με βότσαλο, άλλες με ψιλή άμμο, άλλες πολυσύχναστες, και άλλες απομονωμένες και ήσυχες. 

Αξιοθέατα

Το κάστρο της Μεθώνης: Είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και είναι χτισμένο πάνω σε αρχαία τείχη. Το επιβλητικό αυτό κάστρο, που χτίστηκε το 13ο αιώνα από Ενετούς και καταλαμβάνει ολόκληρη την έκταση του ακρωτηρίου της νοτιοδυτικής ακτής.

Το κάστρο συνδέεται με τη στεριά μέσω μίας πέτρινης τοξωτής γέφυρας που αποτελείται από 14 καμάρες. Μια πολύ χαρακτηριστική αρχιτεκτονική κατασκευή μέσα στο κάστρο της Μεθώνης είναι το Μπούρτζι, ένα μικρό επιθαλάσσιο οχυρό, που είναι χτισμένο σε μια μικρή νησίδα στη νότια πλευρά του κάστρου.

πηγή:google

Σύμπλεγμα Οινουσσών: Πρόκειται για ένα θαυμάσιο σύμπλεγμα που αποτελείται από τρία μικρά γραφικά νησάκια: τη Σαπιέντζα, τη Σχίζα και την Αγία Μαρίνα. Τα νησάκια αυτά διακρίνονται για το σπάνιο φυσικό περιβάλλον και την εξωτική ομορφιά τους. Μέσα στην πλούσια βλάστηση φιλοξενούνται άγρια είδη πουλιών και ζώων, όπως αγριοπέρδικες, φασιανοί και κρι κρι.

Άλλα αξιοθέατα: Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τα ερείπια του καθολικού ναού του Αγίου Λέου, τον καταποντισμένο οικισμό της Μέσης Εποχής του Χαλκού στον όρμο της Μεθώνης, το Καποδιστριακό Σχολείο, το τοξωτό λιθόκτιστο γεφύρι που έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και δύο ενετικά πηγάδια, ένα στην πλατεία Λιμαρίζι και ένα στην πλατεία Συγγρού.

Παραλίες

Παραλία Μεθώνης: Ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο βρίσκεται η όμορφη παραλία της Μεθώνης. Αποτελείται από μικρό βότσαλο, και μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ατενίζοντας την υπέροχη θέα του κάστρου.

Παραλία Λάμπες: Στο δρόμο από Μεθώνη προς Φοινικούντα συναντάμε δύο υπέροχες παραλίες. Η πρώτη είναι οι Λάμπες Μεθώνης που είναι στρωμένη με βότσαλο. Πρόκειται για μία ερημική παραλία, που ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ήσυχα το μπάνιο τους. Η δεύτερη είναι οι Λάμπες Φοινίκης. Είναι μία πολυσύχναστη παραλία, στρωμένη με άμμο και πεντακάθαρα νερά.

Παραλία Μαυροβούνι: Δίπλα από τη Φοινικούντα υπάρχει μία υπέροχη αμμώδης παραλία, που φέρει το όνομα Μαυροβούνι, και προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες. Η παραλία έχει τεράστια έκταση και είναι οργανωμένη. Εδώ μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα καθαρά νερά της, να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά και να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Πάνω από την παραλία υπάρχουν σχολές για θαλάσσια αθλήματα, camping, ταβέρνες και καφετέριες.

Παραλία Φοινικούντας: Στο χωριό Φοινικούντα, πολύ κοντά στη Μεθώνη θα βρείτε μία υπέροχη παραλία. Είναι μία τεράστια αμμουδιά με καταγάλανα καθαρά νερά που προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Πάνω από την παραλία θα βρείτε μία πληθώρα από καφετέριες και ταβέρνες.

finikuda

Παραλίες Λούτσα-Τσαπί: Μετά τη Φοινικούντα υπάρχουν δύο υπέροχες αμμώδεις παραλίες, η Λούτσα και το Τσαπί, όπου αξίζει να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά τους.

Παραλία Παπά η Λίμνα: Στο δρόμο προς Πύλο, σε έναν όμορφο και αβαθή κολπίσκο, θα βρείτε μία μαγευτική παραλία, γνωστή με την ονομασία «Παπά η Λίμνα». Αν και η πρόσβαση από το σημείο στάθμευσης είναι λίγο δύσκολη, εδώ αξίζει να κολυμπήσετε, να ψαρέψετε και να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

πηγή:web-Greece.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!