Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο;

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που αναφέρεται στα μυστικά της δανέζικης ανατροφής και στους πιο ευτυχισμένους και επιτυχημένους γονείς στον κόσμο, που μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός, ως ένα σημαντικό εργαλείο, τόσο στην ανατροφή των παιδιών μας, όσο και στη δική μας προσωπική βελτίωση, ως γονείς…

Γνωρίστε, λοιπόν, μέσα από την ανάγνωση αυτού του βιβλίου τα μυστικά της δανέζικης ανατροφής από γονείς και εκπαιδευτικούς που εστιάζουν σε θέματα, όπως, η κοινωνικοποίηση, η αυτονομία, η συντροφικότητα, η δημοκρατική στάση και η αυτοεκτίμηση.

Οι Δανοί, επιδιώκουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και να αναπτύξουν μια ισχυρή εσωτερική πυξίδα που θα τα καθοδηγεί στη ζωή τους.


Στην κατεύθυνση αυτή, το βιβλίο παρουσιάζει τις έξι θεμελιώδεις αρχές που ακολουθούν στην ανατροφή των παιδιών τους, όπως:


• Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ευτυχία.
• Η αυθεντικότητα ενισχύει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική ισορροπία.
• Η αναπλαισίωση βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις άσχημες στιγμές και να βλέπουν την καλή πλευρά της ζωής.
• Η ενσυναίσθηση επιτρέπει να φέρονται στους άλλους με καλοσύνη.
• Όχι τελεσίγραφα δηλαδή όχι καβγάδες για την επικράτηση, όχι κόκκινες γραμμές, όχι θυμός.

Για τους Δανούς, η συντροφικότητα, είναι ένας τρόπος να απολαμβάνει η οικογένεια τον ελεύθερο χρόνο της, μαθαίνοντας πώς να δημιουργεί μια ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, που τους βοηθά να βελτιώσει τις οικογενειακές τους σχέσεις.

Αφήνουν το «εγώ» στην άκρη και εστιάζουν στο «εμείς», προκειμένου να αποφύγουν πολλά περιττά «δράματα» και τον αρνητισμό που συχνά εμφανίζεται στο σπίτι.

Αυτό το πολύτιμο βιβλίο θα βοηθήσει όλους τους γονείς με πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα που εμπνέουν, να αναθρέψουμε τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο, τα δικά μας παιδιά!!!

Καλή σας ανάγνωση!

Ας άρεσε αυτό άρθρο διαβάστε επίσης Παιγνιοθεραπεία!

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!