Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας: Φοίφα

«Re:Think», όπως «Ξανασκέψου»: Δύο νέοι άνθρωποι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα βάζοντας ένα «πράσινο» στοίχημα και το κέρδισαν.

Η Μυρτώ κι ο Κώστας, νέο ζευγάρι, εκπαιδευτικός αυτή, ηχολήπτης εκείνος, αποφάσισαν στο μεσουράνημα της κρίσης να μετακομίσουν από την Αθήνα στο πατρικό κτήμα της Μυρτώς στην Καλαμάτα.

Αρχικός τους στόχος ήταν η διατροφική τους αυτάρκεια, στην πορεία, όμως, καταπιάστηκαν με πολλά περισσότερα: από την αυτοδιαχειριζόμενη κομποστοποίηση (πεδίο όπου συνεργάζονται πλέον με τον Δήμο) και τη δημιουργία μιας τράπεζας σπόρων συνεχούς λειτουργίας μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη φυσική καλλιέργεια και το κομπόστ για παιδιά κι ενήλικους. Υπήρξαν μάλιστα πρωτοπόροι στη Μεσσηνία σε αυτούς τους τομείς, ανοίγοντας δρόμους κι ανταλλάσσοντας εμπειρίες, τεχνικές και σπόρους με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες ανά τη χώρα.

Παρασκευάζουν, επίσης, φυσικά ιάματα και καλλυντικά από βότανα, φτιάχνουν χειροτεχνήματα και κατασκευές με αποξηραμένα φυτά. Όλα στο πλαίσιο μιας διαφορετικής φιλοσοφίας ζωής που βρίσκουν πιο ουσιώδη και δημιουργική, παρότι έχει κι αυτή τις δυσκολίες της. Εκείνο που δεν έχει θέση στο πολυλειτουργικό, μη κερδοσκοπικό πρότζεκτ Re:Think είναι τα ψυχοφθόρα άγχη αλλά και οι ψυχαναγκασμοί!

Τι ετοιμάζουν, όμως, για αυτό το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι έφτασε μετά από ένα δύσκολο χειμώνα και μαζί του φέρνει νέες εμπειρίες για κάθε έναν που θέλει να συμμετέχει στα βιωματικά προγράμματα του Αγροκτήματός Φοίφα!

Μέσα από αυτά τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της συνεργατικότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, έρχονται σε επαφή με τη φύση και τον εαυτό τους και αποκτούν ολιστική, βιωματική, οικοκεντρική συνείδηση και δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, το “Σχολείο στη Φύση” στο Aγρόκτημα Φοίφα γιορτάζει τον ερχομό του καλοκαιριού με άξονα το πρόγραμμα “Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας” και ανακαλύπτει μαζί μα τα παιδιά τις νέες σοδιές του λουλουδολαχανόκηπου και του οπωρώνα, τα παιχνίδια από φυσικά υλικά και τους θησαυρούς που κρύβονται  στο ολάνθιστο οικοσύστημα του κτήματος!

RE:Think FEST

Save the dates! 10 & 11 Ιουλίου λαμβάνει χώρα η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού στο Αγρόκτημα Φοίφα! Ένα συναρπαστικό διήμερο εναρμόνισης με την φύση  γεμάτο εργαστήρια, ομιλίες, μουσική και παραστάσεις με επίκεντρο την αγαπημένη εκδήλωση της ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων και τη δημιουργία νέων Σποροφυλάκων!

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε επίσης

Γαϊδουροχώρα: το μοναδικό κέντρο ονοθεραπείας στην Ελλάδα

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!