Tips για «πράσινη» ομορφιά!

Δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαμάδες που να μην έχουν ενσωματώσει έστω και μία «πράσινη» συνήθεια στη ζωή τους.

Η ανάγκη για ευαισθητοποίηση είναι έντονα ορατή.

Γι’ αυτόν τον λόγο, «πρασινίστε» την ομορφιά σας με απλές συμβουλές στην καθημερινότητά σας και στην περιποίησή σας, που θα  κάνουν καλό και σε σας και στο περιβάλλον.

Μάθετε πως:

1. Ψάξτε για οργανικά πιστοποιημένες σειρές προϊόντων

Η πιστοποίηση από αξιόπιστους διεθνείς οργανισμούς – όπως η Ecocert – στα καλλυντικά αποδεικνύει ότι περιέχουν φυσικά συστατικά σε ποσοστό που φτάνει κοντά στο 100% και τα φυτά που αποτελούν τα συστατικά στα προϊόντα αυτά είναι οργανικά καλλιεργημένα. Ακόμη είναι απαλλαγμένα από βλαβερές ουσίες και γενικά έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία παραγωγής οικολογική, με μειωμένα απόβλητα και λιγότερο αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον.

2. Προμηθευτείτε δοχεία

Σκεφτείτε πόσα πλαστικά δοχεία σαπουνιού έχετε πετάξει μέχρι σήμερα, καθώς το σαπούνι για τα χέρια αναγκαστικά κάποια στιγμή τελειώνει. Εκατοντάδες. Γιατί να μην αγοράσετε ένα του γούστου σας, που θα διακοσμεί το μπάνιο σας και θα το κρατήσετε μόνιμα, ξαναγεμίζοντάς το όποτε χρειαστεί; Κάντε κάτι ανάλογο και με άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείτε συστηματικά, προκειμένου να μειώσετε το πλαστικό στα απορρίμματά σας.

3. Ψάξτε τις ετικέτες

Αποφύγετε τα καλλυντικά και προϊόντα στις ετικέτες των οποίων θα βρείτε τοξικά συστατικά, όπως propylene glycol (προπυλενογλυκόλη), Α και B Υδροξέα (ΑΗΑ, ΒΗΑ, λακτικό και γλυκολυκο οξύ), τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ), parabens, φορμαλδεΰδη, triclosan κ.λπ.

4.  Κάντε έξυπνους συνδυασμούς

Μπορείτε να γλυτώσετε το περιβάλλον από απορρίμματα και ταυτόχρονα να κάνετε οικονομία. Πώς; Χρησιμοποιήστε ένα απλό conditioner μαλλιών αντί για κρέμα ξυρίσματος ή καφέ χοντρή ζάχαρη για πήλινγκ, την οποία μπορείτε να αναμείξετε με το αφρόλουτρό σας για απολέπιση σε όλο το σώμα.

5. Αποφύγετε τα καλλυντικά που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα

Πιθανόν να μην το γνωρίζατε, αλλά η μάσκαρα που φοράμε, για παράδειγμα, προκαλεί τύφλωση στα περισσότερα ζώα στα οποία δοκιμάζεται και οι συνθήκες στις οποίες γίνονται τα πειράματα είναι βασανιστικές. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να δοκιμαστούν τα προϊόντα (όπως π.χ. καλλιέργειες κυττάρων), τους οποίους ακολουθούν μεγάλες εταιρίες καλλυντικών, απέχοντας από την κακοποίηση ζώων, ενώ ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, το Τζον Χόπκινς, έχει δημιουργήσει κέντρο που ερευνά αυτούς τους εναλλακτικούς τρόπους. Μπορούμε κι εμείς να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια, αποφεύγοντας τα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, τα οποία παρά τις απαγορεύσεις, θα πωλούνται ελεύθερα στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το 2013.

Διατηρείστε λοιπόν τη φρεσκάδα σας και υιοθετήστε ταυτόχρονα έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής, μέσα από την περιποίηση του εαυτού σας.

Ξεκινήστε με μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές όπως ψάξτε για κρέμες σώματος που αντί για ορυκτέλαιο περιέχουν έλαιο από αβοκάντο.

Μη στερηθείτε τα αγαπημένα σας προϊόντα, απλώς δείτε ποια μπορούν να σας εξυπηρετήσουν τριπλά: στην περιποίηση, στην τσέπη και στο περιβάλλον.

Προτιμήστε τα προϊόντα σας όσο πιο αγνά γίνεται, χωρίς αρώματα και χρώματα, προκειμένου να κάνετε καλό και στην επιδερμίδα σας και στο περιβάλλον.

πηγή:flashnews.gr

Αφήστε τα σχόλιά σας, Ελάτε να γνωριστούμε!